De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Motorola Moto G

8

Moto G (2013): snelle budgetsmartphone van Motorola

De Moto G is een budgetsmartphone van Motorola die is voorzien van een 4,5 inch-scherm (1280 x 720 pixels) met Gorilla Glass, een 1,2GHz-quadcore-processor en 8GB opslaggeheugen. Motorola heeft bij dit toestel Android nagenoeg onaangetast gelaten, maar heeft wel enkele verbeteringen doorgevoerd die de batterijduur en prestaties doen toenemen. Dankzij een speciale nanocoating is de Moto G tevens spatwaterdicht. De telefoon meet 130 bij 66 bij 11,6 millimeter en weegt 143 gram.

Voor zowel de 2013-editie als de nieuwe Moto G geldt dat deze een bescheiden prijskaartje hebben. Desondanks bieden ze uitstekende specificaties voor de prijs die je betaalt. De nieuwe Moto G bouwt voort op de prima hardware van het model uit 2013 en is voorzien van een groter scherm en betere camera’s. De ‘oude’ Motorola Moto G is echter ook nog een interessant model dat steeds beter betaalbaar wordt. Lees ook meer over zijn opvolger, de Motorola Moto G 2015.

De Motorola Moto G in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Moto G was en is nog steeds een van de meest interessante budgettelefoons met Android. Dat is voornamelijk te danken aan de goede specs en het feit dat de smartphone op een stockversie van Android draait. Je hebt dus geen last van nutteloze apps en toevoegingen die alleen maar ruimte in beslag nemen. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphones op een rijtje gezet.

  • Pure van Android (5.0 Lollipop), zonder toevoegingen van de fabrikant
  • Compacte en stevige behuizing
  • Scherp display met prima kijkhoeken
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Meer over de Moto G

Motorola Moto G

Als budgetsmartphone beschikt de Moto G over specificaties die we doorgaans eerder in de middenklasse tegenkomen. Onder de motorkap vinden we een 1,2GHz quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 400), 1GB aan werkgeheugen en – in het door ons geteste model – 8GB aan opslaggeheugen. Dat laatste is karig, zeker omdat de opslagruimte niet is uit te breiden met een micro-sd-kaart. Van die 8GB is circa 5GB beschikbaar, dus wanneer je veel apps, games en muziek downloadt is het oppassen geblazen.

De Moto G draait een stock-versie van Android met vrijwel alleen Google-apps en -widgets en is mede daardoor vliegensvlug. Los van apps als Chrome, QuickOffice en Play Music is de Moto G voorzien van Motorola Migreren en Motorola Assist. Met eerstgenoemde is het mogelijk om in een paar minuten bestanden van je oude naar je nieuwe telefoon te kopiëren. Assist is handig voor het automatisch dempen van de geluiden die de smartphone maakt, bijvoorbeeld wanneer je wilt slapen of een vergadering in gaat. De app maakt daarvoor gebruik van agenda-gegevens.

Conclusie Motorola Moto G review

De Moto G bewijst dat er hoop is voor goedkope Android-telefoons. Voor rond de 200 euro heb je een toestel met een prima bouwkwaliteit, een goed scherm en snelle hardware. In de praktijk laat de Moto G je nooit wachten en bij normaal gebruik gaat de accu met gemak een dag mee. De enige nadelen aan de smartphone zijn het karige en niet uitbreidbare opslaggeheugen en de matige camera. Kun je echter leven met deze beperkingen, dan heb je met de Moto G een uitstekend toestel waar je lange tijd plezier van kunt hebben.

→ Meer lezen? Check onze uitgebreide Moto G review!

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto G

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu