Pas op: Spotify mag je nu direct bannen als je reclame omzeilt

Erwin Vogelaar
9 februari 2019, 14:10
2 min leestijd
Pas op: Spotify mag je nu direct bannen als je reclame omzeilt

Je kan nu direct van Spotify worden geband als je de reclames in de gratis versie van de app omzeilt. Dit moet je hierover weten.

Lees verder na de advertentie.

Van Spotify geband door omzeilen reclame

Muziekdienst Spotify past zijn gebruiksvoorwaarden aan, waardoor het vanaf 1 maart mogelijk wordt om gebruikers direct te bannen als ze reclame omzeilen. Spotify heeft een gratis en betaalde versie. Met Spotify Premium betaal je een maandelijks bedrag en luister je ongestoord naar muziek.

Met de gratis versie wordt de muziek regelmatig verstoord door reclames. Uiteraard verzinnen mensen manieren om die reclames te omzeilen. Vorig jaar maart werd duidelijk dat maar liefst twee miljoen mensen gebruikmaken van externe apps om reclames te omzeilen in Spotify. Toen stelde het bedrijf al strenger te gaan optreden.

spotify geband

Zodra Spotify merkte dat iemand reclames omzeilde, werd het account van de gebruiker geblokkeerd. De gebruiker kreeg vervolgens een e-mail met een waarschuwing, waarin stond dat het account weer vrijgegeven wordt als diegene de illegale app verwijdert.

Inmiddels is deze waarschuwing dus niet meer nodig. Ontdekt Spotify vanaf 1 maart dat je met een illegale app muziek luistert zonder reclame, dan kan je direct van de dienst worden verbannen.

Spotify en podcasts

In ander Spotify-nieuws deze week: Spotify heeft podcast-bedrijf Gimlet Media overgenomen. Dit bedrijf zit achter populaire podcasts zoals Reply All en Heavyweight. Daarnaast heeft Spotify Anchor overgenomen, een app om makkelijk podcasts te maken.

Spotify stelt dat podcasting de volgende fase in audio is. Een van de manieren waarop de muziekdienst iets wil bijdragen aan de podcastmarkt, is door gebruikers beter podcasts aan te raden die ze waarschijnlijk leuk vinden.

Chromecast-tips

Elke week kiest Android Planet nieuwe Chromecast-tips uit, met media die je streamt naar je Chromecast of Chromecast Audio. Voor deze rubriek kiezen we ook vaak toffe nieuwe albums die je luistert via Spotify. Check de nieuwste edities van onze Chromecast-tips hieronder.

Bron: Spotify
Bron afbeelding: Paul Thurrott
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu