Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Wiko kondigt nieuwe smartphones aan met dubbele camera

Rick van der Veer
27 februari 2017, 16:00
2 min leestijd
Wiko kondigt nieuwe smartphones aan met dubbele camera

Wiko heeft op het Mobile World Congress vijf nieuwe smartphones aangekondigd. Tijdens de aankondiging werd onder meer de Wiko WIM officieel gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Wiko WIM officieel

De Wiko WIM is één van de krachtigste smartphones die Wiko ooit uitgebracht heeft. Het toestel heeft een scherm van 5,5 inch, met een Snapdragon 626-chipset onder de motorkap. Wat nog het meest opvalt is dat het toestel uitgerust is met een dubbele camera aan de achterkant. Deze werkt op dezelfde manier als die van de Huawei P10: één sensor registreert kleur, de ander zwart-wit en contouren. De WIM gaat 399 euro kosten en ligt vanaf juni in de winkels.

Wiko WIM officieel

Wiko heeft ook nog een broertje gepresenteerd voor de WIM. De Wiko WIM Lite heeft vergelijkbare specificaties, maar is een stuk compacter met een scherm van 5,2 inch. Ondanks dat het toestel ook een dubbele camera heeft, ligt de adviesprijs van de WIM Lite een stuk lager dan die van zijn grote broer. De WIM Lite krijgt een adviesprijs van 249 euro en is vanaf juli te koop.

U-serie en Sunny MAX

Ook de U-serie krijgt twee nieuwe smartphones. De Upulse is een phablet van 5,5 inch, met een vingerafdrukscanner achterop en loopt op Android 7.1 (Nougat). Het toestel heeft daarnaast een metalen behuizing. De LITE-versie heeft nagenoeg dezelfde specificaties, maar dan een 5,2 inch-scherm. De Upulse gaat 199 euro kosten en komt samen met de Upulse Lite in mei op de markt. Het kleinere toestel wordt twee tientjes goedkoper.

Het laatste nieuwe toestel van Wiko is de Sunny MAX. Volgens het bedrijf is dit een smartphone voor mensen die accuduur erg belangrijk vinden. Toch heeft de Sunny MAX maar een accucapaciteit van 2500 mAh. Of dit toestel daadwerkelijk zo lang meegaat op één lading zal moeten blijken, maar volgens Wiko kun je het toestel bijna 500 uur in standby houden. Het toestel heeft verder een 4 inch-scherm, een 1,2 GHz quadcore-processor en ondersteuning voor dualsim. De Sunny MAX haal je straks voor 69 euro al in huis en is volgens Wiko per direct te koop.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Wiko Wim
Wiko Wim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu