De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Gerucht: Sony maakt eerste smartphone met HDR-display

Jarno Stinissen
20 april 2016, 10:36
2 min leestijd
Gerucht: Sony maakt eerste smartphone met HDR-display

Op het Mobile World Congress onthulde Sony de nieuwe Xperia X-lijn. PhoneRadar meldt  dat het bedrijf binnenkort ook met de Xperia X Premium komt, de eerste smartphone met een HDR-display.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia X Premium HDR-display

Met de Xperia Z5 Premium had Sony de primeur met ‘s wereld eerste smartphone met een 4K-scherm. De vermeende  Xperia X Premium beschikt over een  full-hd-scherm, waarvan de resolutie  in enkele situaties verhoogd wordt naar 4K, bijvoorbeeld tijdens het bekijken van foto’s of films. De meest onderscheidende feature van het nieuwe toestel van Sony  is echter het unieke HDR-display.

High Dynamic Range betreft beelden met een hoog dynamisch bereik. Het scherm van de Xperia X Premium zou meer dan één miljard kleuren kunnen tonen. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S7 kan 16,8 miljoen kleuren weergeven.

Sony Xperia X Performance scherm

Naast de enorme hoeveelheid  kleuren geeft het HDR-display ook een boost op het gebied van schermhelderheid. De Galaxy S7 heeft met 855 nits, wat de waarde is waarmee de schermhelderheid wordt gemeten, tot nu toe de hoogste helderheid van alle smartphones. De Sony Xperia X Premium ondersteunt tot 1300 nits, waardoor je het scherm nog beter in fel zonlicht moet kunnen zien.

De Xperia X Premium is daarnaast voorzien van een 120Hz-scherm, wat vergelijkbaar is met duurdere UHD-tv’s. Door het hoge aantal Hertz wordt het scherm  enorm vaak ververst, waardoor beelden er  meer waarheidsgetrouw uitzien  en er zo goed als geen  vertraging merkbaar is.

Meer over de Sony Xperia X Premium

Naar verluidt beschikt de  Sony Xperia X Premium  over een 5,5 inch-full-hd-scherm en een Snapdragon 820-chip met 3GB RAM. Het toestel beschikt over een usb-c-poort, waardoor een snellere doorvoer van stroom en data mogelijk is.  Verder  maakt het toestel, net als de Xperia X en Xperia X Performance,  hoogstwaarschijnlijk gebruik van de  Predictive Hybrid Autofocus-functie, waardoor het toestel snel scherp stelt en in staat is om bewegende objecten te volgen. Over een eventuele releasedatum en prijs is nog niets bekend.

Update: Sony Mobile Taiwan heeft zojuist bekendgemaakt dat de Xperia X Premium geen HDR-display krijgt.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: PhoneRadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia Z5 Premium

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's