De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Sony Xperia Z5 Premium gebruikt 4K-resolutie alleen voor media

Gijs Ettes
16 september 2015, 10:08
1 min leestijd
Sony Xperia Z5 Premium gebruikt 4K-resolutie alleen voor media

De Sony Xperia Z5 Premium is de eerste smartphone met een 4K-resolutie, maar die wordt alleen gebruikt als je video’s en foto’s bekijkt. Andere content wordt in 1080p getoond om zo de accu te ontzien.

Lees verder na de advertentie.

Meer over het Xperia Z5 Premium 4K-scherm

Dat heeft Sony laten weten aan PhoneArena. De 4K-resolutie wordt alleen ingezet ‘als het nodig is’, wat logisch is, aangezien een hogere resolutie  veel meer van de accu vergt. Scrol je door de interface en gebruik je bijvoorbeeld de browser of camera, dan moet je het doen met een 1080p-resolutie. Ook bij het spelen van games wordt de lagere resolutie gebruikt. Op die manier moet het nog steeds mogelijk zijn om langer dan een dag te doen met de  3430 mAh-accu.

sony xperia z5 premium 4k

De keuze van Sony om de 4K-resolutie niet overal te tonen, heeft wellicht ook te maken met de chip die de Xperia Z5 Premium aanstuurt. De Snapdragon 810 staat erom bekend oververhit te raken, vooral bij het draaien van zware apps en filmen in 4K. Dit probleem moet bij de Xperia Z5-serie opgelost zijn, maar we kunnen ons voorstellen dat het constant gebruik van 4K zijn weerslag heeft op de  hitte die vrijkomt in de behuizing.

Sony Xperia Z5 Premium release

De Xperia Z5 Premium is vanaf november verkrijgbaar in Nederland. Het toestel verschijnt een maand later dan zijn kleinere broers (de Z5 en Z5 Compact) en heeft een adviesprijs van 799 euro. De normale Z5 en Z5 Compact gaan respectievelijk 699 en 599 euro kosten. Meer over de toestellen lees je in onze Sony Xperia Z5 preview.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: PhoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia Z5 Premium

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu