Sony Xperia X Performance

7

Topmodel in de vernieuwde Xperia X-lijn

De Sony Xperia X Performance is een smartphone die tijdens het Mobile World Congress 2016 samen met de Xperia X en Xperia XA werd aangekondigd. De X Performance is het toptoestel van de vernieuwde Xperia X-lijn en voorzien van uitstekende specs. Zo wordt hij aangedreven door een Snapdragon 820-chip met 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Opvallend is het relatief kleine 5 inch-scherm, dat wel is voorzien van een 1080p-resolutie. Vergelijkbare toestellen van Samsung en LG hebben een QHD-scherm, maar op dit schermformaat is het verschil nauwelijks zichtbaar.

Verder is de Sony Xperia X Performance voorzien van een 23 megapixel-camera met de Predictive Hybrid Autofocus-functie. Hiermee stelt de X Performance snel scherp en is hij in staat om bewegende objecten te volgen waarop gefocust moet worden. Dit resulteert in scherpe plaatjes, wat vooral handig is als je op een feestje bent of een sportwedstrijd bezoekt.

De Sony Xperia X Performance in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Sony Xperia X Performance is in alles een toptoestel, wat ook te verwachten is voor de  adviesprijs van 699 euro. De belangrijkste features van de smartphone hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • Snapdragon 820-chip met 3GB RAM en 32GB opslag
  • 5 inch-scherm met hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 23 megapixel-camera met Predictive Hybrid Autofocus
  • Niet verwisselbare 2700 mAh-accu

Meer over de Sony Xperia X Performance

De Sony Xperia X Performance is iets handzamer dan de Xperia Z5, maar heeft wel een vergelijkbaar  design. Wel nieuw is het licht gebogen glas, dat zich aan de voorkant bevindt. Dit maakt dat de smartphone premium aanvoelt en wat minder vierkant oogt. Handig is de IP68-certificering, waardoor het toestel stof- en waterbestendig is. Het maakt dus niet uit als je de smartphone per ongeluk in het toilet laat vallen.

Sony Xperia X Performance

Uiteraard is de Sony Xperia X Performance voorzien van Android 6.0 (Marshmallow), de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem. Marshmallow voegt onder meer Google Now on Tap toe, een functie die je met een druk op de knop voorziet van contextgevoelige informatie. De energiebesparende feature Doze zorgt ervoor dat je meer uit de accu haalt, ook heb je de optie om afzonderlijke app-permissies te beheren. Wil je bijvoorbeeld niet dat WhatsApp je locatie kan achterhalen, dan schakel je dit simpelweg uit.

De Sony Xperia X Performance kost 699 euro en is ook verkrijgbaar in de Benelux.

Conclusie Xperia X Performance review

Mocht je voorkeur uitgaan naar een smartphone van Sony, dan is de Xperia X Performance de beste in de reeks. De originele Xperia X kwam er met een 6,5 vanaf in onze review, de goedkopere XA moest het met een mager zesje doen en ook de X Performance stijgt niet boven de 7 uit. In alle drie de gevallen maakt Sony dezelfde fout: een toestel zonder genoeg unieke features en kenmerken met een te hoge prijs die daardoor noodgedwongen moet concurreren met vlaggenschepen die zich wel weten te onderscheiden. Er zijn tegenwoordig simpelweg teveel toptoestellen op de markt, waardoor Sony met een middelmatig exemplaar niet weg kan komen.

Lees ons volledige oordeel in de Xperia X Performance review!

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia X Performance

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu