Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Sony Xperia X Performance

Sony Xperia X Performance
7,0
Scherm 5 inch
Camera 23 megapixel
Prijs

Topmodel in de vernieuwde Xperia X-lijn

De Sony Xperia X Performance is een smartphone die tijdens het Mobile World Congress 2016 samen met de Xperia X en Xperia XA werd aangekondigd. De X Performance is het toptoestel van de vernieuwde Xperia X-lijn en voorzien van uitstekende specs. Zo wordt hij aangedreven door een Snapdragon 820-chip met 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Opvallend is het relatief kleine 5 inch-scherm, dat wel is voorzien van een 1080p-resolutie. Vergelijkbare toestellen van Samsung en LG hebben een QHD-scherm, maar op dit schermformaat is het verschil nauwelijks zichtbaar.

Verder is de Sony Xperia X Performance voorzien van een 23 megapixel-camera met de Predictive Hybrid Autofocus-functie. Hiermee stelt de X Performance snel scherp en is hij in staat om bewegende objecten te volgen waarop gefocust moet worden. Dit resulteert in scherpe plaatjes, wat vooral handig is als je op een feestje bent of een sportwedstrijd bezoekt.

De Sony Xperia X Performance in vogelvlucht

De Sony Xperia X Performance is in alles een toptoestel, wat ook te verwachten is voor de  adviesprijs van 699 euro. De belangrijkste features van de smartphone hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • Snapdragon 820-chip met 3GB RAM en 32GB opslag
  • 5 inch-scherm met hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 23 megapixel-camera met Predictive Hybrid Autofocus
  • Niet verwisselbare 2700 mAh-accu

Meer over de Sony Xperia X Performance

De Sony Xperia X Performance is iets handzamer dan de Xperia Z5, maar heeft wel een vergelijkbaar  design. Wel nieuw is het licht gebogen glas, dat zich aan de voorkant bevindt. Dit maakt dat de smartphone premium aanvoelt en wat minder vierkant oogt. Handig is de IP68-certificering, waardoor het toestel stof- en waterbestendig is. Het maakt dus niet uit als je de smartphone per ongeluk in het toilet laat vallen.

Sony Xperia X Performance

Uiteraard is de Sony Xperia X Performance voorzien van Android 6.0 (Marshmallow), de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem. Marshmallow voegt onder meer Google Now on Tap toe, een functie die je met een druk op de knop voorziet van contextgevoelige informatie. De energiebesparende feature Doze zorgt ervoor dat je meer uit de accu haalt, ook heb je de optie om afzonderlijke app-permissies te beheren. Wil je bijvoorbeeld niet dat WhatsApp je locatie kan achterhalen, dan schakel je dit simpelweg uit.

De Sony Xperia X Performance kost 699 euro en is ook verkrijgbaar in de Benelux.

Conclusie Xperia X Performance review

Mocht je voorkeur uitgaan naar een smartphone van Sony, dan is de Xperia X Performance de beste in de reeks. De originele Xperia X kwam er met een 6,5 vanaf in onze review, de goedkopere XA moest het met een mager zesje doen en ook de X Performance stijgt niet boven de 7 uit. In alle drie de gevallen maakt Sony dezelfde fout: een toestel zonder genoeg unieke features en kenmerken met een te hoge prijs die daardoor noodgedwongen moet concurreren met vlaggenschepen die zich wel weten te onderscheiden. Er zijn tegenwoordig simpelweg teveel toptoestellen op de markt, waardoor Sony met een middelmatig exemplaar niet weg kan komen.

Lees ons volledige oordeel in de Xperia X Performance review!

Pluspunten Xperia X Performance

  • Voorzien van krachtige specs
  • Relatief compact
  • Adaptive Charging voor langere accuduur

Minpunten Xperia X Performance

  • Accu niet verwisselbaar
  • Behoorlijk duur
  • Prestaties vallen tegen
Sony Xperia X Performance
7,0
Welke Sony Xperia X Performance wil je?
Selecteer:
Sim only nodig?

Sony Xperia X Performance video

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 24

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 24

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 50

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 50

Nieuws Android-fabrikanten rollen regelmatig beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we in dit wekelijkse overzicht de smartphones op een rijtje die zijn bijgewerkt. Zo weet je of er een update voor je klaarstaat.
Sony troeft concurrentie af: meer snelle Android 8.0-updates

Sony troeft concurrentie af: meer snelle Android 8.0-updates

Nieuws Sony is begonnen met de uitrol van Android 8.0 voor een groot aantal smartphones, waaronder de Xperia X Performance. Daarmee zijn een aantal Sony-smartphones van het voorbije jaar al bijgewerkt.
Dit is Sony’s eerste smartphone met Android 7.0 Nougat

Dit is Sony’s eerste smartphone met Android 7.0 Nougat

Nieuws Sony is begonnen met de uitrol van de Xperia X Performance Android 7.0-update. Het is Sony's eerste smartphone met de nieuwe software.
Sony Xperia X Performance review: krachtigste Xperia X is weinig uniek

Sony Xperia X Performance review: krachtigste Xperia X is weinig uniek

7
Reviews Als je dit jaar op zoek bent naar een nieuwe smartphone van Sony, is geen gebrek aan nieuwe toestellen. Zijn de presentaties van de Xperia X Performance genoeg om zijn naam eer aan te doen? Kom er achter in onze Xperia X Performance review.