Sony Xperia X

6,5

Camerasmartphone met fraai design

De Sony Xperia X is een nieuwe smartphone die op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona werd aangekondigd. Het toestel is een onderdeel van de vernieuwde Xperia X-lijn en zit qua mogelijkheden en prijs tussen de X Performance en XA in. De smartphone wordt aangedreven door een Snapdragon 650-chip met een 1,8GHz hexacore-processor, die wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen. Standaard is er 32GB aan uitbreidbaar opslagruimte aanwezig. Sony heeft ook in 2017 de X-lijn voortgezet met de Xperia XZs en het nieuwe vlaggenschip, de Xperia XZ Premium.

Daarnaast is de Xperia X voorzien van een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van 441 ppi, waardoor beelden er scherp uitzien. Foto`s maakt de smartphone met de 23 megapixel-camera aan de achterkant en 13 megapixel-frontcamera. De accucapaciteit bedraagt 2620 mAh en levert goede prestaties.

De Sony Xperia X in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Sony Xperia X gaat 599 euro kosten en is daarmee aan de dure kant. Voor dat bedrag krijg je wel een krachtig toestel met een fraai design en een goede camera. De belangrijkste features hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • Voorzien van een 5 inch-full-hd-scherm
  • Snapdragon 650-chip met een hexacore processor
  • 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslag
  • 23 megapixel-camera met Predictive Hybrid Autofocus

Meer over de Sony Xperia X

Een belangrijke feature van de Sony Xperia X is de camera. Die maakt foto`s met maximaal 23 megapixel en beschikt over de zogeheten Predictive Hybrid Autofocus-techniek van Sony. Hiermee moet de camera niet alleen supersnel scherpstellen, maar ook voorspellen op welke bewegende objecten gefocust moet worden. Dit moet vage shots voorkomen wanneer je bijvoorbeeld op een feestje of bij een sportwedstrijd bent.

sony xperia x klein

Uit de doos draait de Xperia X op Android 6.0.1 (Marshmallow). Dit is de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem, die enkele handige features met zich mee brengt. Denk bijvoorbeeld aan de energiebesparende stand Doze, de optie om afzonderlijke app-permissies te beheren en Google Now on Tap, dat je van contextgevoelige informatie voorziet. Over Android heeft Sony wel haar eigen skin gelegd, die licht en rustig oogt.

Conclusie Sony Xperia X review

De Xperia X is zeker geen slechte smartphone, maar door de hoge adviesprijs van 599 euro moet het toestel ineens concurreren met apparaten die een stuk meer waar voor hun geld bieden. De prestaties zijn goed, de camera is (en vooral de selfiecamera) fijn in gebruik en het scherm is van hoge kwaliteit. De hardware stelt echter te snel teleur, waarbij de temperatuur flink stijgt als je een iets zwaarder spel speelt of de camera langdurig gebruikt. Tel hier de bij vlagen onbetrouwbare vingerafdrukscanner en onlogische knoppenindeling bij op en je krijgt een toestel dat we moeilijk kunnen aanraden.

Lees meer in onze uitgebreide Xperia X review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia X

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu