YouTube rolt app-update uit met sneltoetsen, gebaren en suggesties

Kaylee Laurens
26 oktober 2020, 20:09
1 min leestijd
YouTube rolt app-update uit met sneltoetsen, gebaren en suggesties

YouTube heeft een reeks updates aangekondigd. Hierin focust de video-app vooral op het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid.  

Lees verder na de advertentie.

YouTube-app update: meer ruimte voor intuïtie en gebruiksvriendelijkheid

Door de toevoeging van intuïtief te gebruiken snelkoppelingen speelt YouTube in op meer gebruiksgemak. Het algemene uiterlijk van de mobiele videospelerpagina blijft verder vrijwel hetzelfde. 

YouTube app

De videospelerpagina werkt na de update een stuk meer gestroomlijnd, door verschillende knoppen naar een prominentere plek verplaatsen. Op deze manier staat toegankelijkheid centraal. De knop voor de functie ‘Ondertiteling’ krijgt bijvoorbeeld een opvallende plaats rechtsboven in beeld. Voorheen zat deze knop nog in een menu verborgen.

YouTube app

Ook de schakelaar voor het automatisch afspelen van video’s heeft na de update een meer centrale rol: gecentreerd en bovenaan je scherm. Eerst was deze knop nog relatief ‘verstopt’ onder de video. 

Hoofdstukken, gebaren en suggesties

YouTube app

De YouTube-app verbetert ook de hoofdstukken-ervaring. Al enige tijd kan een uploader van een video zelf hoofdstukken toevoegen, zodat de kijker snel kan zien waar hij of zij naar zoekt. Met de update wordt deze functie overzichtelijker voor app-gebruikers, simpelweg door het toevoegen van een heldere lijstweergave.

Na de update kun je de modus ‘Volledig scherm’ openen door omhoog te vegen. Het afsluiten van een video doe je door omlaag te vegen. YouTube biedt ook suggesties aan. De app kan voorstellen om je apparaat te draaien, zodat de video op je volledige scherm zichtbaar is. YouTube zal in de toekomst meer van dit soort meldingen aan de app toevoegen.

→ Download YouTube in de Play Store (gratis)

Meer lezen over YouTube?

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu