OnePlus 7T

8,5

Wat je moet weten over de OnePlus 7T

De OnePlus 7T is het vlaggenschip van 2019 van de Chinese fabrikant en een krachtige Android-smartphone met goede specificaties. De telefoon beschikt over een groot scherm met een ververssnelheid van 90Hz, waardoor ‘ie snel en vloeiend aanvoelt.

Net als voorgaande OnePlus-toestellen biedt de 7T nog steeds een scherpe prijs-kwaliteitverhouding, al is ‘ie wel wat duurdere geworden. De OnePlus 7T is het kleinere broertje van de OnePlus 7T Pro, die ook binnenkort verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7T specificaties in vogelvlucht

OnePlus-telefoons beschikken altijd over de beste mobiele hardware van dit moment en dat is bij de OnePlus 7T niet anders. Hieronder zetten we de belangrijkste specs op een rijtje.

  • 6,55 inch-amoled-scherm met resolutie van 2400 bij 1080 pixels
  • Ververssnelheid van 90Hz, heel soepel beeld
  • Snapdragon 855 Plus-chip met 8GB RAM en 128GB opslag
  • 3800 mAh-accu die lekker snel oplaadt (30 Watt)
  • Drie camera’s aan de achterkant, 16 megapixel-selfiecamera
  • Draait op Android 10

Conclusie OnePlus 7T en 7T Pro review

De OnePlus 7T en 7T Pro zijn geslaagde smartphones die op veel fronten weten te overtuigen. We zijn met name onder de indruk van de reguliere 7T, die nu over een fijn 90Hz-scherm, veelzijdige camera en veel sneller opladen beschikt. Verder is de smartphone razendsnel, is het fijn dat ‘ie op Android 10 draait en snel updates krijgt, maar de accuduur is hooguit voldoende. Met 599 euro is de OnePlus 7T weer een aantal tientjes duurder dan zijn voorganger, maar wat ons betreft wel de beste smartphone die je voor dit geld kunt kopen.

De OnePlus 7T Pro is een veel kleinere stap vooruit en als je op dit moment een 7 Pro hebt, dan is er absoluut geen enkele reden om te upgraden. Daar zijn de verschillen simpelweg te klein voor. Ben je echter op zoek naar een nieuwe smartphone met goede specs en een futuristisch ontwerp, dan is de 7T Pro wél de moeite waard. Met 759 euro is hij bovendien niet extreem duur, al zijn verschillende Android-vlaggenschepen (zoals de Samsung Galaxy S10 en S10 Plus) inmiddels in prijs gezakt. Dit neemt niet weg dat dit één van de beste Android-smartphones van dit moment is.

→ Lees verder in de uitgebreide OnePlus 7T en 7T Pro review

90Hz-scherm oogt heel vloeiend

De belangrijkste verbetering van de OnePlus 7T ten opzichte van zijn voorganger – de OnePlus 7 – heeft te maken met het scherm. Dat heeft namelijk een ververssnelheid van 90Hz, waardoor het scherm negentig keer per seconde ververst.

Klinkt technisch, maar in de praktijk betekent dit dat het beeld veel vloeiender is dan bij veel andere smartphones uit 2019. Dit merk je niet alleen tijdens het lezen van langere teksten, maar ook in het navigeren in de instellingen en openen van apps.

oneplus 7t ontwerp

Het scherm is 6,55 inch groot en heeft een resolutie van 2400 bij 1080 pixels, waardoor beelden er lekker scherp uitzien. Bovenin het display zit – net als bij de OnePlus 7 – een notch voor de selfiecamera. De inkeping is echter iets kleiner geworden, waardoor nog meer van de voorkant uit scherm bestaat.

Verbeterde camera met drie lenzen

Ook nieuw is de driedubbele camera aan de achterkant. De drie lenzen zitten verwerkt in een rond camera-eiland en hebben allemaal een andere functies. De primaire camera maakt foto’s in 48 megapixel en heeft een diafragma van f/1.6, waardoor de 7T genoeg licht kan opvangen om ook in het donker goede foto’s te maken. Daarvoor kun je ook de Nightscape-functie gebruiken, die helpt bij scherpere en heldere shots bij mindere lichtomstandigheden.

Ook aanwezig is een 8 megapixel-telelens, waarmee je 2x optisch kunt zoomen. Handig, want hiermee haal je dingen dichterbij zonder in te leveren op kwaliteit. Het is mogelijk om veel verder in te zoomen, maar dan zijn foto’s wel minder scherp.

Tot slot is een 16 megapixel-groothoeklens aanwezig, waarmee je veel bredere kiekjes maakt. Dat is handig als je een wijde omgeving wil vastleggen of voor een grote groep mensen staat. De groothoeklens kun je ook gebruiken voor de nachtmodus, zodat ook bredere foto’s met minder licht goed ogen.

Krachtige hardware, grote accu

De OnePlus 7T draait op de Snapdragon 855 Plus-chip, de meest krachtige processor voor Android-telefoons ten tijde van de release. Gecombineerd met 6GB RAM en 128/256GB zorgt dit voor uitstekende prestaties, waarbij alle apps en games enorm vloeiend draaien en nooit haperen. OnePlus-smartphones zijn echte krachtpatsers en horen telkens bij de krachtige telefoons van dat moment. Dat was bij bij de 7T niet anders.

oneplus 7t presentatie

Ook fijn: de OnePlus 7T heeft een forse 3800 mAh-accu die lekker snel oplaadt. Door middel van de nieuwe Warp Charge 30T-snellaadtechniek zit de telefoon 23 procent sneller vol dan de OnePlus 7 Pro, die al heel snel oplaadt. In ongeveer een uur zit de telefoon helemaal vol.

Draadloos opladen ontbreekt echter opnieuw; OnePlus vindt de technologie nog niet snel genoeg en kiest er liever voor om het bij bedraad opladen te houden.

Draait op Android 10

De OnePlus 7T is één van de eerste smartphones die draait op Android 10. Dit was toen de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem, die weer een aantal grote verbeteringen introduceert. Zo is er een systeembrede donkere modus, waarmee de interface en allerlei apps een andere, donkere look krijgen.

Dat is vooral fijner voor je ogen als je de smartphone in het donker gebruikt. Ook is een donkere modus energiezuiniger, wat in de praktijk voor een iets betere accuduur moet zorgen. Ook introduceert Android 10 een nieuw Privacy-onderdeel in de instellingen-app, de Focus-modus om bepaalde apps tijdelijk te pauzeren en een beter en sneller deelmenu.

OnePlus 7T release en prijs

De OnePlus 7T werd op donderdag 26 september 2019 aangekondigd en sinds 17 oktober is de smartphone in Nederland te koop. Het toestel heeft een adviesprijs van 599 euro en komt in twee kleuren: blauw en zilver. Als je het toestel met een sim only abonnement wil combineren, kun je hier de beste deals vergelijken. In Nederland worden nieuwe modellen van de 7T niet meer aangeboden. In de prijsvergelijker is hij alleen nog als refurbished-toestel te vinden.

Inmiddels nieuwere modellen verkrijgbaar

Nu de release van de OnePlus 7T al weer een tijdje achter ons ligt, heb je inmiddels ook de keuze uit de OnePlus 8T. Dit toestellen komt met een aantal leuke updates. In de onderstaande toestelvergelijker zie je in één oogopslag wat de belangrijkste overeenkomsten en verschillen zijn.

Vergelijk deze OnePlus toestellen

OnePlus 7T

OnePlus 7T

vanaf € 689,95

6,55 Inch

90Hz verversingssnelheid

Qualcomm Snapdragon 855

8GB

48 MP hoofdcamera

3 Camera’s achterop

128GB

3800 mAh

Release: 10 / 2019

OnePlus 8T

OnePlus 8T

vanaf € 439,95

6,55 Inch

120Hz verversingsnelheid

Qualcomm Snapdragon 865

8GB

48 MP hoofdcamera

4 Camera’s achterop

128GB

4500 mAh

Release: 10 / 2020

OnePlus 7T deals

OnePlus 7T

128 GB

€ 689,95

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon
Vergelijk alle OnePlus 7T prijzen

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews OnePlus 7T

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu