Dit moet je weten over de OnePlus 8T

Let op: dit toestel is nog niet officieel gepresenteerd. Onderstaande tekst en ingevulde specificaties zijn dan ook nog niet definitief!

De OnePlus 8T wordt hét toestel van fabrikant OnePlus voor de tweede helft van 2020. Volgens geruchten wordt dit de enige high-end smartphone van die ronde. Een OnePlus 8T Pro wordt dus niet verwacht, zoals nog wel het geval was bij de OnePlus 7– en OnePlus 7T-lijn. Op het moment van schrijven is het toestel nog niet aangekondigd. Android Planet zet alvast alle geruchten en verwachte kenmerken van de OnePlus 8T op een rij.

De OnePlus 8T in het kort

  • 6,55 inch-oled-scherm met gaatje in scherm
  • Snelle Snapdragon 865-processor
  • Minimaal 8GB werkgeheugen
  • Minimaal 128GB opslagruimte, geen micro-sd-slot
  • Vier camera’s achterop, één voorop
  • 4500mAh-accu, snelladen met 65 Watt
  • Draait bij de release op Android 11
OnePlus 8T

Scherm van 6,55 inch met 120Hz-ververssnelheid

Het scherm van de OnePlus 8T heeft een diagonaal van 6,55 inch en is daarmee hetzelfde als de OnePlus 8. De resolutie bedraagt 2400 bij 1080 pixels en er is gekozen voor een amoled-paneel. Dat zorgt ervoor dat kleuren van het scherm afspatten en zwart echt zwart is.

Er is gekozen voor een plat scherm, maar wel is er een gaatje aanwezig voor de enkele selfiecamera. Daarnaast bevat het scherm een verversfrequentie van 120Hz, wat eerder nog voorbehouden was aan de OnePlus 8 Pro. Dat zorgt ervoor dat het scherm 120 keer per seconde ververst. Zo scroll je nog soepeler door Instagram of Facebook. Ook merk je het bij geoptimaliseerde games die veel vloeiender spelen.

High-end hardware zoals we gewend zijn

OnePlus heeft de OnePlus 8T weer voorzien van high-end hardware. De Snapdragon 865-chip zorgt voor de kracht om te multitasken of zware apps en games te gebruiken. Die chip werd ook al gebruikt in de OnePlus 8-serie. Waarom het bedrijf niet gekozen heeft voor de 865 Plus-variant is de vraag.

OnePlus 8T

Wel is er minimaal 8GB werkgeheugen aanwezig, maar er is ook een 12GB-versie te verkrijgen. Een geheugenkaartslot is niet aan boord, zoals al generaties lang bij OnePlus-toestellen Keuze heb je uit een modellen met 128GB of 256GB interne opslag.

Door die processor kun je wel gebruikmaken van een 5G-verbinding. Verschillende providers in Nederland zijn al bezig met de eerste uitrol van dit nieuwe netwerk. Over enkele jaren kunnen we 5G-internet echter pas volledig benutten.

Grote accu en snelladen met 65 Watt

De OnePlus 8T heeft een batterij van 4500 mAh, waarmee je makkelijk de dag door moet komen. Opladen gaat een stuk sneller dan bij vorige toestellen. Dankzij een door OnePlus zelf ontwikkelde techniek gaat dat namelijk met maximaal 65 Watt. Vorige toestellen van de producent konden opladen met 30 Watt of minder.

Opladen doe je via de usb c-poort aan de onderzijde van het toestel. Draadloos opladen is ook aanwezig, maar dat kan nog wel met maximaal 30 Watt. Ook heb je daarvoor de speciale OnePlus-oplaaddock nodig. Met andere draadloze Qi-laders gaat dat namelijk met maximaal 10 Watt.

OnePlus 8T

Vier camera’s op achterkant, eentje aan de voorkant

De OnePlus 8T heeft een enkele frontcamera van 32 megapixel. De betaalbare OnePlus Nord had juist nog twee frontcamera’s. Op de achterkant vind je nog eens vier camera’s, waardoor je in elk scenario een prima foto maakt. De camera’s zijn te vinden in een groot camera-eiland, geplaatst in de linker bovenhoek van het toestel.

Dat is heel anders dan bij vorige toestellen van de fabrikant, waar de camera’s veelal in het midden waren geplaatst. De camera’s zijn geplaatst in een L-vorm, wat veel doet denken aan concurrent Samsung. De primaire camera heeft een sensor van 48 megapixels en ook is er een 16 megapixel-groothoeklens aanwezig. Daarmee leg je net wat meer van de omgeving vast.

Ook is er een speciale macrocamera aanwezig, voor de foto’s van dichtbij. Zo leg je makkelijk een bloemknop of insect vast op de gevoelige plaat. Waarom OnePlus de groothoeklens daarvoor niet gebruikt is de vraag. Dat werkte bij eerdere OnePlus-toestellen ook prima en tevens kon je dan foto’s maken in een hogere resolutie.

OnePlus 8T

Dat geldt ook voor de vierde camera, wat een dieptesensor is met een resolutie van 2 megapixel. Zo’n extra sensor is tegenwoordig niet meer nodig, omdat je ook met software een prima bokeh-effect kunt creëren. Daarbij staat het onderwerp scherp op de foto, terwijl de achtergrond juist vervaagd is.

Android 11 en OxygenOS 11-schil

Dit is het eerste toestel van OnePlus dat direct wordt geleverd met Android 11. Daarnaast verwachten we ook toekomstige updates naar Android 12 en Android 13. De nieuwe versie van Android gaat gepaard met een nieuwe versie van de OxygenOS-schil die er overheen ligt.

De software heeft zijn eigen identiteit deels verloren en lijkt meer op de OneUI-schil van concurrent Samsung. OnePlus zelf geeft aan dat de interface zo makkelijker te bedienen is met een hand. Wel is de schil kaal te noemen, wat het gebruik ten goede komt. Er zijn verschillende handige en kenmerkende OnePlus-tweaks toegevoegd. Zo bedien je je muziek bijvoorbeeld met veegbewegingen op het scherm, ook als deze uitstaat.

Ook nieuw is het always on display in OxygenOS 11. Daarmee staat het scherm altijd aan om wat handige informatie te tonen. Zo zie je direct de tijd, het accupercentage of gemiste notificaties. Je hebt keuze uit verschillende type aod-schermen om te gebruiken.

OnePlus 8T prijs en release

Wanneer OnePlus de 8T presenteert is nog onbekend. Vermoedelijk verschijnt het toestel na de presentatie wel snel in Nederland. Een adviesverkoopprijs is nog onbekend. De adviesprijs van de OnePlus 8 bedraagt 699 euro, terwijl de OnePlus 8 Pro minimaal 899 euro moest opbrengen.

Deze telefoon koop je als… op zoek bent naar een krachtige high-end smartphone, die ultrasnel kan opladen en een goed updatebeleid heeft.

OnePlus 8T
OnePlus 8T
Welke OnePlus 8T wil je?
Wij hebben momenteel geen OnePlus 8T aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's