De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Realme 7 Pro-2020

1/6

Pluspunten

 • Supersnel opladen
 • Mooi amoled-scherm
 • Krachtige hardware

Minpunten

 • Realme-softwareschil verandert Android
 • 60Hz-scherm oogt minder vloeiend
 • Niet alle camera’s hebben echt nut

Alles over de Realme 7 Pro

De Realme 7 Pro is een scherp geprijsde smartphone met een enorm snelle oplader, een groot amoled-scherm en vier camera’s op de achterkant. Het toestel valt dan ook door zijn prijs-kwaliteitsverhouding en is een duurdere variant van de Realme 7. Op deze pagina lees je alles over de Realme 7 Pro.

Pluspunten Realme 7 Pro

 • Supersnel opladen
 • Mooi amoled-scherm
 • Krachtige hardware

Minpunten Realme 7 Pro

 • Realme-softwareschil verandert Android
 • 60Hz-scherm oogt minder vloeiend
 • Niet alle camera’s hebben echt nut

Supersnel opladen

Het speerpunt van de Realme 7 Pro is de 65 Watt-oplader. Die laadt de 4500 mAh-accu volgens Realme in 34 minuten helemaal op. Dat is supersnel, en veel vlugger dan de concurrentie. Vergelijkbare telefoons hebben vaak een uur nodig om op te laden. Een 65 Watt-oplader is vooral iets voor dure smartphones, maar de Realme 7 Pro is met 299 euro een stuk vriendelijker geprijsd.

De 4500 mAh-accu gaat bij normaal gebruik een lange dag mee, maar is daarna wel leeg. Omdat het opladen zo snel gaat, hoef je de 7 Pro niet de hele nacht aan de oplader te leggen. Voor het slapengaan een half uurtje laden en de accu is weer vol!

Realme 7 Pro

Vier camera’s: dit kunnen ze

Op de achterkant van de 7 Pro van Realme zijn vier cameralenzen geplaatst. De primaire camera heeft een resolutie van 64 megapixel en smelt pixels samen om betere 16 megapixel foto’s te maken. Het toestel is ook voorzien van een 8 megapixel groothoekcamera, een zwart-wit-lens en een macrocamera – voor plaatjes van heel dichtbij.

Die laatste twee cameralenzen vinden we niet zo nuttig. Wij hadden liever een telelens gezien voor een paar keer zoom met weinig kwaliteitsverlies. In het scherm – waarover hieronder meer – zit een gaatje voor de 32 megapixel selfiecamera.

Groot amoled-scherm

Het scherm van de Realme 7 Pro meet 6,4inch en is daarom lekker groot. Het is lastig om het toestel met één hand te bedienen. Door het grotere formaat kun je goed gamen en komen je foto’s en video’s mooi uit de verf. Dit is ook te danken aan de scherpe full-hd-resolutie en het amoled-paneel.

Een amoled-scherm levert beter beeld dan een lcd-display, en is daarom wat duurder. Om die reden hebben veel concurrerende smartphones een lcd-scherm. De Realme 7 Pro heeft op dit punt dus een plusje achter zijn naam.

Aangepaste Android-software

Realme 7 Pro

Op de 7 Pro is bij de release Android 10 geïnstalleerd. Realme legt hier zijn softwareschil overheen. De schil wijkt op meerdere punten af van stock-Android. Zo bevat de software extra features en apps en ogen veel dingen wat anders. Dat is misschien even wennen.

Het updatebeleid van Realme is gemiddeld en goed genoeg. De fabrikant belooft als eerste een update naar Android 11 en de kans is groot dat de 7 Pro ook Android 12 ontvangt. Gedurende twee jaar krijgt de telefoon ook regelmatig beveiligingsupdates. Goed om te weten: sommige concurrerende merken, waaronder Nokia, geven hun smartphones drie jaar updates.

Realme 7 Pro kopen

De Realme 7 Pro is vanaf 13 oktober 2020 te koop in de kleuren zilver en blauw. De adviesprijs van het toestel is 299 euro. Je kan de smartphone onder andere aanschaffen via Realme’s webwinkel, die ook gratis en met drie jaar garantie naar Nederland verstuurt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Realme 7 Pro-2020

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu