De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Realme 8 Pro

1/6

Pluspunten

  • OLED-scherm zorgt voor mooie kleuren en contrast
  • 108 megapixel-camera
  • Snelladen met 50 Watt
  • Relatief lichte schil over Android heen

Minpunten

  • Geen bekend updatebeleid
  • Verkrijgbaarheid is nog minimaal

De Realme 8 Pro is een scherp geprijsde smartphone met een opvallende 108 megapixel-camera, een mooi amoled-scherm en een krachtige oplader. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina lees je alles over de Realme 8 Pro.

Lees verder na de advertentie.

Realme 8 Pro specificaties

De 8 Pro heeft een kunststof behuizing met 6,4-inch-amoled-scherm en scherpe full-hd-resolutie. Een amoled-scherm ziet er mooier uit dan een lcd-scherm, dat te vinden is in sommige vergelijkbaar geprijsde smartphones. Het scherm ververst zichzelf slechts 60 keer per seconde (60Hz), dus het display oogt minder vloeiend dan een 90- of 120Hz-scherm.

Het toestel is voorzien van een rappe Snapdragon 720G-processor, die ook in bijvoorbeeld de Xiaomi Redmi Note 9S zit. Realme voorziet de 8 Pro van liefst 8GB werkgeheugen en een ruime 128GB opslagruimte. De 4500 mAh-accu is niet opvallend groot maar moet voldoende zijn voor een dag gebruik. Opladen gaat wel bijzonder snel omdat Realme een krachtige 50 Watt-oplader meelevert. Die laadt de accu in minder dan 50 minuten volledig op.

realme 8 pro officieel

De smartphone is uitgerust met een 108-megapixel-hoofdcamera die standaard 27 megapixel-foto’s schiet. Deze techniek moet betere plaatjes opleveren, met name in het donker. De 8 Pro heeft ook een 8 megapixel-groothoeklens, een 2 megapixel-camera voor zwart-wit-foto’s en een 2 megapixel-macrocamera om insecten en bloemen vast te leggen. In een gaatje in het scherm zit een 16 megapixel-selfiecamera.

Realme UI en updates

Bij zijn release draait de Realme 8 Pro op Android 11, op dat moment de nieuwste versie. Realme legt hier zijn eigen softwareschil overheen. Deze zogeheten Realme UI-schil past de software visueel weinig aan en voegt een aantal features toe die niet in stock-Android zitten. De hoeveelheid extra apps valt mee in vergelijking met merken als Samsung en Xiaomi.

Het updatebeleid van Realme is helaas nogal vaag. Het merk communiceert geen eenduidig updatebeleid voor zijn smartphones, ook niet per model. Voorgaande, vergelijkbaar geprijsde modellen krijgen twee jaar updates. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat de Realme 8 Pro ook twee jaar updates krijgt. In dat geval kun je rekenen op beveiligingsupdates tot de lente van 2023 en updates naar Android 12 en 13.

Realme 8 Pro kopen en prijs

De Realme 8 Pro is vanaf eind maart 2021 in Nederland te koop voor een adviesprijs van 299 euro. Je kan de smartphone los kopen, onder andere bij de fabrikant. Een enkele Nederlandse webwinkel biedt het toestel ook aan, zowel los als in combinatie met een abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Realme 8 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu