Realme GT 2 Pro

1/5

Pluspunten

  • Amoledscherm met hoge resolutie
  • Ververssnelheid van 120Hz
  • High-end hardware
  • Snelladen gaat met 65 Watt

Minpunten

  • Draadloos opladen niet van de partij
  • Updatebeleid minder dan concurrentie

De Realme GT 2 Pro is een high-end smartphone met een bijzonder ontwerp, een geavanceerde macrocamera en krachtige specificaties. En dat alles voor een prijs die lager is dan je waarschijnlijk verwacht. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina lees je alles over de GT 2 Pro.

Lees verder na de advertentie.

Milieuvriendelijker ontwerp

Realme zegt het belangrijk te vinden dat zijn smartphones minder impact hebben op het milieu. Daarom komt de GT 2 Pro-smartphone in een verpakking die slechts uit 0,3 procent plastic bestaat. Het toestel zelf heeft een achterkant van een biomateriaal dat milieuvriendelijker is dan plastic en glas. Volgens Realme houdt het biomateriaal ook prettiger vast omdat het aanvoelt als papier.

De smartphone is te koop in diverse kleuren. De vingerafdrukscanner zit onder het scherm en het scherm is 6,7 inch groot. Dankzij de hoge 2k-resolutie oogt het beeld erg scherp en de 120Hz-ververssnelheid toont vloeiende beelden. Het gebruikte amoled-display levert mooie kleuren en kan erg fel schijnen. Dat is handig als je de smartphone buiten gebruikt in de zon.

Realme GT 2 Pro

Krachtige specificaties

Zoals je van een high-end smartphone mag verwachten, beschikt de Realme GT 2 Pro over indrukwekkende specificaties. Zo draait het toestel op de nieuwste Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-processor met 8GB of 12GB werkgeheugen. Het opslaggeheugen meet 128GB, 256GB of 512GB. Een micro-sd-kaartslot ontbreekt.

De Realme GT 2 Pro is voorzien van een 5000 mAh-accu, goed voor zeker één dag gebruik. Opladen gaat met 65 Watt via de usb-c-poort. Dat is erg snel en betekent dat de accu in 33 minuten weer helemaal vol zit. Draadloos opladen kan echter niet. Dat is – gezien het type smartphone – jammer en een bezuiniging.

Macrocamera

Een speerpunt van de Realme GT 2 Pro is zijn macrocamera op de achterkant. Die heeft een lage resolutie van 2 megapixel maar kan volgens Realme veertig keer uitvergroten. De fabrikant spreekt daarom van een microscoopcamera, waarmee je objecten van heel dichtbij ziet. De Oppo Find X3 Pro heeft ook een microscoopcamera, al lijkt die geavanceerder dan de camera van die van Realme.

De Realme-smartphone heeft ook een 50 megapixel-primaire camera en een 50 megapixel-groothoeklens. Die laatste valt op met zijn grote blikveld van 150 graden, die ook in de OnePlus 10 Pro wordt gebruikt. Veel groothoekcamera’s in smartphones hebben een blikveld van 120 graden. De Realme GT 2 Pro ziet dus een groter deel van de omgeving. In een gaatje in het scherm vind je de 32 megapixel-selfiecamera.

Realme GT 2 Pro

Android 12 en updatebeleid

Uit de doos draait de Realme GT 2 Pro op Android 12, op het moment van de release de nieuwste versie. Realme legt zijn Realme UI 3.0-schil over Android heen. Die lijkt op de ColorOS-schil van Oppo – het moederbedrijf van Realme. De schil oogt visueel anders dan stock-Android en voegt verschillende features toe.

Het updatebeleid van de Realme GT 2 Pro is nog onduidelijk. Voor bestaande toestellen garandeert het merk minimaal één Android-update en twee jaar beveiligingsupdates. Gezien de prijs is een langer updatebeleid logischer. Veel concurrerende merken garanderen drie of vier jaar (complete) updates. Als duidelijk is wat Realme garandeert voor de GT 2 Pro, werkt Android Planet deze pagina bij.

Realme GT 2 Pro kopen en prijs

De GT 2 Pro is in januari 2022 aangekondigd en uitgebracht in China. Een Nederlandse release volgt nog in het eerste kwartaal. Hoe duur de smartphone wordt voor onze markt is nog niet duidelijk. In China start de goedkoopste variant omgerekend bij 550 euro. Grote kans dat de Nederlandse adviesprijs hoger ligt vanwege transport- en invoerkosten en BTW.

Realme GT 2 Pro

Realme GT 2 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Realme GT 2 Pro prijzen. Bekijk alle Realme smartphones.

Alle Realme smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's