OnePlus 10 Pro

Let op: de OnePlus 10 Pro is op moment van publicatie nog niet officieel gepresenteerd voor de Europese markt.

De OnePlus 10 Pro is een high-end smartphone met de beste specificaties van 2022, een fraai ontwerp en jarenlange softwareondersteuning. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina lees je alles over de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Fraai ontwerp

De buitenkant van de OnePlus 10 Pro doet denken aan de OnePlus 9 Pro, met een voorkantvullend scherm en een strak glazen ontwerp. Verschillen zijn er ook. De 10 Pro heeft een ander camera-eiland op de achterkant, zodat de cameralenzen meer opvallen. De smartphone heeft een handige alert-slider waarmee je het belvolume van verandert tussen stil, trillen en geluid. Deze feature ontbreekt op Android-smartphones van andere merken.

Het toestel komt uit in verschillende kleuren, waaronder groen en zwart. De behuizing is water- en stofdicht met een IP68-certificering. Je kan de smartphone dus met een gerust gevoel in de badkamer gebruiken en hoeft niet bang te zijn dat een val in het toilet het einde betekent.

OnePlus 10 Pro

De beste specificaties van nu

Zoals je van een topsmartphone mag verwachten, heeft de OnePlus 10 Pro de beste specificaties van het moment. Zo draait het toestel op een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-processor. Die is razendsnel. OnePlus stopt 8GB of 12GB werkgeheugen in de smartphone, aangevuld met 128GB of 256GB opslaggeheugen. Een micro-sd-slot ontbreekt – zoals in elke dure OnePlus-smartphone.

Het scherm is 6,7 inch groot en heeft weer een verversingssnelheid van 120Hz voor heel soepel beeld. Net als bij vorige smartphones kiest OnePlus voor een oled-display, dat verzadigde kleuren toont en energiezuiniger is dan een lcd-display.

De OnePlus 10 Pro kan snelladen met 80 Watt. Het gaat dus weer een stukje sneller dan met de OnePlus 9 Pro, die oplaadt met 65 Watt en een half uur nodig heeft om op te laden. De 10 Pro kan dat dus weer net iets rapper, via de usb-c-kabel althans. Draadloos opladen kan ook maar gaat langzamer, met 50 Watt. De accucapaciteit is wel gegroeid ten opzichte van zijn voorganger naar 5000 mAh.

Licht verbeterde camera’s

Natuurlijk heeft de OnePlus 10 Pro nieuwere sensoren dan de 9 Pro aan boord, waardoor hij op papier betere foto’s en video’s kan maken. In de praktijk blijven de camerafeatures veelal gelijk. Een hoofdcamera voor primaire beelden, een groothoeklens voor extra wijde plaatjes en een telelens die 3,3 keer zoom zonder kwaliteitsverlies mogelijk maakt. De camera’s hebben resoluties van 48, 50 en 8 megapixel.

De OnePlus 10 Pro-camera’s zijn – net als bij de 9 Pro – ontwikkeld door OnePlus en Hasselblad. In het scherm van de smartphone tref je een gaatje aan voor de 32 megapixel-selfiecamera.

OnePlus 10 Pro

Nieuwe softwareschil met jarenlang updates

De OnePlus 10 Pro is de eerste smartphone die draait op de nieuwe OnePlus-softwareschil. Deze schil is ontwikkeld door OnePlus en moederbedrijf Oppo. De nieuwe schil oogt anders dan de OxygenOS-schil van oudere OnePlus-smartphones en lijkt meer op de ColorOS-schil van voorgaande Oppo-toestellen. OnePlus noemt de softwareschil nog steeds OxygenOS.

OnePlus belooft dat de OnePlus 10 Pro drie versie-updates krijgt. Omdat de smartphone op Android 12 draait, kun je dus rekenen op Android 13, 14 en 15. Ook krijgt de smartphone vier jaar beveiligingsupdates, dus tot het voorjaar van 2026.

OnePlus 10 Pro

Aankondiging in januari

OnePlus heeft de OnePlus 10 Pro officieel gepresenteerd in China op 11 januari. Een Europese aankondiging van de OnePlus 10 Pro laat waarschijnlijk nog een paar maanden op zich wachten. Tegen die tijd horen we ook de lokale adviesprijs van de smartphone. Zijn voorganger, de OnePlus 9 Pro, kwam eind maart in Nederland uit voor een adviesprijs vanaf 899 euro. Het is aannemelijk dat de OnePlus 10 Pro ook rond dit prijspunt gaat zitten.

OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen OnePlus 10 Pro prijzen. Bekijk alle OnePlus smartphones.

Alle OnePlus smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's