Samsung Galaxy S24

1/1

Pluspunten

  • Prachtig amoled-scherm
  • High-end hardware
  • Goed updatebeleid

Minpunten

  • One UI-softwareschil is zwaar

Let op: Samsung heeft de Galaxy S24 nog niet gelanceerd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op betrouwbare geruchten en wordt zonodig bijgewerkt.

De Samsung Galaxy S24 is een compacte, high-end smartphone met een snelle processor en drie camera’s op de achterzijde. Op deze pagina vertellen we je meer.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S24: dit moet je weten

De Samsung Galaxy S24 is het kleinste model uit de Galaxy S24-serie, die verder bestaat uit de Galaxy S24 Plus en S24 Ultra. De smartphone beschikt over een 6,1 inch-oled-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz voor soepele beelden. Dat zijn dezelfde specificaties als de Galaxy S23. Ook het ontwerp is nagenoeg gelijk aan zijn voorganger.

Mogelijk draait de Galaxy S24 op een Snapdragon 8 Gen 3-chip. Er gaan echter ook geruchten dat het toestel in Europa weer een chip uit Samsungs eigen laboratoria krijgt. Het zou dan gaan om de Exynos 2400. Je mag verder minimaal 8GB RAM en 128GB opslagruimte verwachten.

Samsung Galaxy S23
Samsung Galaxy S23

Accu en camera’s

De accu van de Galaxy S24 heeft weer een capaciteit van 3900 mAh. Dat is gezien het compacte formaat voldoende om een dag mee door te komen. De oplaadsnelheid ligt op maximaal 25 Watt. Een adapter moet je zelf regelen, want die zit niet in de doos.

Samsung houdt vast aan drie camera’s op de achterzijde. Het gaat om een 50 megapixel-hoofdcamera, een 12 megapixel-groothoeklens en een telecamera van 10 megapixel. Daarmee kun je drie keer optisch inzoomen. Het Koreaanse bedrijf zou de software flink verbeteren, waardoor je mooiere foto’s moet schieten dan met de S23.

Software en prijzen

De Galaxy S24 draait uit de doos op Android 14 met daaroverheen de eigen One UI-skin van Samsung. Die past het uiterlijk aan en voegt enkele functies toe. Het updatebeleid is uitstekend. Je mag vier grote Android-upgrades verwachten, tot en met Android 18 dus. Verder ontvang je vijf jaar lang regelmatig beveiligingspatches die hackers buiten de deur houden.

De Galaxy S23 had in Nederland een adviesprijs van 949 euro. Dat was toen een flinke verhoging ten opzichte van de S22. We hopen dan ook dat Samsung de prijs van de Galaxy S24 niet nogmaals verhoogt. In januari of februari 2024 weten we meer, want dan wordt het toestel gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu