Samsung Galaxy S23 Plus

Let op: Samsung heeft de Galaxy S23-serie nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten en vermoedens. Uiteraard wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt, zodat je hier altijd de laatste info vindt.

De Samsung Galaxy S23 Plus is de grotere versie van de gewone Galaxy S23. Het toestel beschikt over uitstekende hardware, maar is minder goed uitgerust dan de Galaxy S23 Ultra. Ben je nú op zoek naar een high-end toestel van Samsung? Kijk dan eens naar de Samsung Galaxy S22-serie!

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S23 Plus: dit moet je weten

De Samsung Galaxy S23 Plus is de directe opvolger van de S22 Plus. We verwachten geen enorme veranderingen, dus waarschijnlijk gaat het weer om een flinke smartphone met een scherm van ongeveer 6,6 inch. Het betreft uiteraard een amoled-display, met een perfect contrast en spetterende kleuren. Daardoor zien je favoriete series en games er geweldig uit.

De verversingssnelheid bedraagt minimaal 120Hz. Dat wil zeggen dat pixels 120 keer per seconde worden ververst. Je krijgt daarmee een zeer soepele kijkervaring. Achter het scherm vind je een ultrasonische vingerafdrukscanner waarmee je de smartphone veilig ontgrendelt.

samsung galaxy s22 review
Galaxy S22

Wat waarschijnlijk níet achter het scherm zit, is de selfiecamera. Op de Galaxy Z Fold 3 is deze lens wel onder het display verwerkt, maar bij de S-lijn houdt Samsung voorlopig vast aan een ‘ouderwets’ gaatje. Er is echter ook goed nieuws, want het bedrijf zou deze camera op de S23 Plus flink onder handen nemen. Zo zien je selfies er nog mooier uit en kun je in betere kwaliteit videobellen.

Snellere hardware

Een nieuw jaar betekent een nieuwe processor. Samsung voorziet de Galaxy S23 Plus van een nog snellere Exynos-chip van eigen makelij. Hij is ook iets zuiniger dan de vorige variant, wat goed nieuws is voor de batterijduur.

Met de S22 stapte Samsung over van een 12 megapixel-camera naar een 50 megapixel-lens. We vermoeden dat het bedrijf deze nog een jaartje hergebruikt. Mogelijk pakt het bedrijf de ultragroothoeklens en telecamera wel aan. Dan moet je vooral denken aan grotere sensoren en lenzen die meer licht binnenlaten.

Android 13, prijs en release

Samsung levert de Galaxy S23 Plus met Android 13 en de One UI 5.0-schil. Dat is het eigen sausje van Samsung dat visueel flink wat aanpast. Ook zijn er verschillende eigen apps en applicaties van derden op het toestel te vinden.

De Koreaanse fabrikant heeft een uitstekend updatebeleid. Je krijgt vier nieuwe versies van het besturingssysteem en mag in de toekomst dus Android 14 tot en met 17 verwachten. Daarnaast brengt het bedrijf vijf jaar lang regelmatig beveiligingspatches uit die digitale boefjes de toegang tot jouw toestel ontzeggen.

samsung galaxy s22 review

Waarschijnlijk presenteert Samsung de Galaxy S23 Plus begin volgend jaar. Wat het toestel gaat kosten is nog onbekend, evenals de kleuren of opslagvarianten waarin hij op de markt komt. Als we kijken naar de Galaxy S22 Plus verwachten we een startprijs van 1049 euro. Daarvoor krijg je 128GB opslagruimte. Voor het model met 256GB interne opslag betaal je minimaal 1099 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy S23 Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's