Samsung Galaxy S23 Ultra

Let op: Samsung heeft de Galaxy S23-serie nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten en vermoedens. Uiteraard wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt, zodat je hier altijd de laatste info vindt.

De Samsung Galaxy S23 is het absolute paradepaardje van de S23-serie. Hij heeft het grootste scherm, de meeste camera’s en allerlei vernuftige functies. Op deze pagina lees je alles over de smartphone. Ben je nú op zoek naar een high-end toestel van Samsung? Kijk dan eens naar de Samsung Galaxy S22-serie.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S23 Ultra: dit moet je weten

De Samsung Galaxy S23 Ultra is de directe opvolger van de Galaxy S22 Ultra. We verwachten een soortgelijk toestel, dus reken op een stevige smartphone met een scherm van ongeveer 6,8 inch. Uiteraard betreft het een amoled-display met een perfect contrast en spetterende kleuren. Daardoor zien je favoriete series en games er geweldig uit. In tegenstelling tot de ‘gewone’ S23 en S23 Plus gaat het om een gebogen scherm dat over de randen heen loopt.

De maximale verversingssnelheid bedraagt minimaal 120Hz. Dat wil zeggen dat pixels 120 keer per seconde worden ververst. Je krijgt daarmee een zeer soepele kijkervaring. Achter het scherm vind je een ultrasonische vingerafdrukscanner waarmee je de smartphone veilig ontgrendelt.

De Samsung Galaxy S22 Ultra zwart op een telefoonhouder in het zonlicht
S22 Ultra

Wat waarschijnlijk níet achter het scherm zit, is de selfiecamera. Op de Galaxy Z Fold 3 is deze lens wel onder het display verwerkt, maar bij de S-lijn houdt Samsung voorlopig vast aan een ‘ouderwets’ gaatje. Er is echter ook goed nieuws, want het bedrijf zou deze camera op de S23 Ultra flink onder handen nemen. Zo zien je selfies er nog mooier uit en kun je in betere kwaliteit videobellen.

Snellere hardware, nieuwe camera?

Een nieuw jaar betekent een nieuwe processor. Samsung voorziet de Galaxy S23 Ultra van een nog snellere Exynos-chip van eigen makelij. Hij is ook iets zuiniger dan de vorige variant, wat goed nieuws is voor de batterijduur. Daarnaast verwachten we dat Samsung weer een S Pen meelevert. Met deze stylus kun je op het scherm tekenen, maar je gebruikt hem ook om bijvoorbeeld op afstand een foto te maken.

Lees verder na de advertentie.

De afgelopen generaties bouwde Samsung een 108 megapixel-camera in zijn Ultra-modellen. De S23 Ultra krijgt mogelijk een camera met een resolutie van maar liefst 200 megapixel. Daarnaast schiet je wijdere kiekjes met de ultragroothoeklens en heb je weer de beschikking over twee telelenzen om mee in te zoomen.

Android 13, prijs en release

Samsung levert de Galaxy S23 Ultra met Android 13 en de One UI 5.0-schil. Dat is het eigen sausje van Samsung dat visueel flink wat aanpast. Ook zijn er verschillende eigen apps en applicaties van derden op het toestel te vinden.

S22 Ultra

De Koreaanse fabrikant heeft een uitstekend updatebeleid. Je krijgt vier nieuwe versies van het besturingssysteem en mag in de toekomst dus Android 14 t/m 17 verwachten. Daarnaast brengt het bedrijf vijf jaar lang regelmatig beveiligingspatches uit die digitale boefjes de toegang tot jouw toestel ontzeggen.

Waarschijnlijk presenteert Samsung de Galaxy S23 Ultra begin 2023. Wat het toestel gaat kosten is nog onbekend, evenals de kleuren of opslagvarianten waarin hij op de markt komt. Als we kijken naar de Galaxy S22 Ultra verwachten we een startprijs van minimaal 1249 euro. Daarvoor krijg je 8GB RAM en 128GB opslagruimte. Voor het model met 12GB RAM en 256GB interne opslag betaal je minimaal 1349 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy S23 Ultra

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's