Samsung Galaxy Tab S9 FE

1/1

Let op: Samsung heeft de Galaxy Tab S9 FE nog niet aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten en wordt zonodig bijgewerkt.

De Samsung Galaxy Tab S9 FE is een midrange tablet met een 10,9 inch-scherm en een vlotte processor. Op deze pagina vertellen we je meer.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Tab S9 FE: dit moet je weten

Vind je de Galaxy Tab S9 wel mooi, maar ook een beetje te duur? Dan is de Tab S9 FE wellicht iets voor jou. Hij ziet er grotendeels hetzelfde uit, maar heeft iets minder goede specificaties. Zo is het scherm met 10,9 inch een fractie kleiner. Het gaat bovendien om een lcd-scherm met een minder hoog contrast. Toch is het verder een prima display. Wil je iets groters? Kijk dan eens naar de Tab S9 FE Plus.

De Tab S9 FE draait op een Exynos 1380-chip. Die kennen we al van de Galaxy A54, één van de populairste smartphones die Samsung verkoopt. Het gaat om een midrange processor, die je vlot door simpele taken als browsen en streamen loodst. Als je ook graag wil gamen, kun je echter beter voor een snellere tablet kiezen. Daar is deze chip niet zo geschikt voor. Je kiest uit varianten met 8 of 12GB RAM en 128 of 256GB opslagruimte.

samsung galaxy tab s9 fe specificaties
Renders van de Samsung Galaxy Tab S9 FE

De batterij gaat bij gemiddeld gebruik makkelijk een dag mee. Opladen gaat met maximaal 45 Watt, waardoor hij ook relatief snel weer vol zit. Een adapter levert Samsung niet mee, dus die moet je zelf verzorgen.

Je krijgt wél een gratis S Pen bij de tablet, waarmee je (aan)tekeningen maakt op het scherm. Dat is een groot voordeel ten opzichte van iPads, waar je dit pennetje er los bij moet kopen. Je laadt de stylus op via de magnetische strip aan de achterzijde.

Prijs en software

Samsung brengt de Tab S9 FE in de herfst van 2023 uit. Wat hij gaat kosten, weten we nog niet. Zijn voorganger, de Galaxy Tab S7 FE, had een adviesprijs van 649 euro. Dat was echter een 12,4 inch-tablet, vergelijkbaar met de Tab S9 FE Plus. We verwachten dat de gewone Tab S9 FE iets goedkoper zal zijn. Je kiest uit de kleuren mint, lavender, grijs en zilver.

Het apparaat draait uit de doos op Android 13. Je krijgt vier grote upgrades en zit dus tot en met Android 17 goed. Daarnaast belooft Samsung vijf jaar lang regelmatig beveilgingspatches uit te brengen die eventuele hackers buitenspel zetten.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy Tab S9 FE

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu