Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Slack: alles over de hippe zakelijke chat-app

Slack

Slack is onze favoriete zakelijke chat-app. Op deze pagina leggen we uit wat Slack is, wat je ermee kunt en hoe je de app kunt downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Alles over Slack

Van meet af aan is Slack een succes. Het bedrijf werd in de zomer van 2013 opgericht waarna men binnen 24 uur duizenden klanten had. Inmiddels is Slack dé zakelijke chat-app van vele bedrijven, zowel groot als klein. Ook bij Android Planet gebruiken we dit platform om met elkaar te overleggen. Op deze pagina lees je alles over de hippe zakelijke app.

Lees het laatste nieuws over Slack

slack voor android

Wat is Slack

Slack is een zakelijke chat-app. Je kunt het vergelijken met WhatsApp, maar dan voor collega’s. Via Slack kun je namelijk chatten met collega’s. Dit is ideaal voor het stellen van korte vragen want chatten voelt minder formeel aan dan e-mailen. Een groot voordeel van Slack is dan ook dat je een stuk minder met elkaar hoeft te mailen. Ook wij gebruiken de app om met elkaar te overleggen. De redactie heeft bijvoorbeeld een eigen kanaal om te overleggen met elkaar over nieuwsonderwerpen.

Dit kun je met Slack

Slack brengt alle communicatie in een bedrijf samen op één plek, die overzichtelijk en doorzoekbaar is. Het is een uit de kluiten gewassen chatprogramma dat de samenwerking in bedrijven enorm kan verbeteren. Kort gezegd zorgt Slack voor minder e-mails, kun je snel overleggen en zelfs hele videoconferenties met elkaar houden. Op die manier kun je altijd en overal samenwerken met collega’s.

Met Slack kun je probleemloos  groeps- en privégesprekken voeren, bestanden uitwisselen en taken verdelen. Het platform werkt op vrijwel alle apparaten en zorgt ervoor dat je altijd en overal productief kan zijn. De app voor Android werkt soepel en overzichtelijk en heeft de mogelijkheid om (zelfgekozen) notificaties te sturen. Bovendien werkt Slack samen met veel verschillende tools als Dropbox, Google Drive en Twitter. Ook kun je bijvoorbeeld elkaars werkagenda delen.

Groepsgesprekken en videobellen

Een handigheid van Slack is dat je per onderwerp een eigen chatkamer kunt aanmaken, herkenbaar aan de hashtags (#). Bij Android Planet hebben we meerdere kamers voor verschillende onderwerpen, waardoor bijvoorbeeld de redactie-  en marketingafdeling beide een eigen chatkamer hebben om te communiceren. Daarnaast is kun je gemakkelijk grotere bestanden met elkaar delen en is er een Giphy-plugin waarmee je middels het commando /giphy trefwoord direct een willekeurig gifje kunt plaatsen. Dit is altijd handig om je emoties mee uit te drukken.

Naast groepsgesprekken met een bepaald thema, zoals het lanceren van een nieuw project, kun je ook meer algemene kanalen aanmaken waar bijvoorbeeld alle medewerkers van het bedrijf aan deelnemen. En vind je het fijn om elkaar even face-to-face te spreken? Dat kan! In Slack is een videobel-optie aanwezig. Je kunt zelfs je scherm met collega’s delen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld feedback geven op je plannen. Dankzij de koppelmogelijkheden kun je ook andere videobel-apps in Slack gebruiken, zoals Skype en Zoom.

Video Conferencing | Slack Features

Hoeveel kost Slack?

Slack is gratis te gebruiken, maar tegen betaling worden extra functionaliteiten toegevoegd. Denk aan een onbeperkte chathistorie, wat handig is voor het doorzoeken van oudere berichten. Zodra jij (of je werkgever) de portemonnee trekt krijg je ook uitgebreide statistieken en een onbeperkt aantal integraties met andere diensten tot je beschikking. Vooral de chatgeschiedenis is handig, want zo kun je altijd even het archief doorzoeken.

Download Slack

Slack is op alle platformen verkrijgbaar, waaronder Android. Daarnaast kun je de zakelijke chat-app ook in de browser gebruiken of bijvoorbeeld de Mac– of Windows-versie downloaden.

Download Slack in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu