De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Slack-app is stuk sneller en voorzien van Material Design

Redactie
4 juni 2015, 10:35
1 min leestijd
Slack-app is stuk sneller en voorzien van Material Design

Slack heeft zijn Android-app geüpdatet met het Material Design waardoor de app overzichtelijker oogt en fijner werkt. Daarnaast is ‘ie ook nog eens een stuk sneller, en dat merk je tijdens het wisselen van team.

Lees verder na de advertentie.

Bij Android Planet zijn we fan van het zakelijke communicatieplatform Slack. Het is een soort IRC, alleen dan helemaal van deze tijd én met ondersteuning voor gifjes. Een soort chatkamer die je helemaal naar eigen wens kunt inrichten, speciaal bedacht en ontworpen voor bedrijven.

De belangrijkste verandering is echter niet het nieuwe design, maar de snelheid van de app. Omdat ik deel uitmaak van verschillende Slack-teams moet ik vaak wisselen tussen teams, en dat gaat in het nieuwe Slack 2.0 eindelijk écht snel.

Dit  vind je in de  Slack Material Design-update

Wisselen van team gaat voortaan via de bovenste balk, waarbij je op je huidige team kunt drukken om te wisselen. Hieronder zijn vier secties te vinden; home, recent, mentions en favorites. Door te swipen kun je door de secties bladeren. Het Material Design zorgt ervoor dat de app overzichtelijk en fraai oogt, wat een enorme verbetering is ten opzichte van de vorige app-versie.

slack-2

Ook fijn is de nieuwe ronde actieknop aan de onderzijde, die we kennen van andere Material Design-apps. Hiermee begin je een direct bericht, groep of kanaal. Ook is er ondersteuning voor de emoji van Android, komt de app met een gloednieuw icoon en worden verschillende notificaties voortaan in één melding samengevoegd.

Download Slack

Slack is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger. De update wordt vandaag en morgen uitgerold.

Download Slack  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu