De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

2 manieren om de splitscreenmodus in Android N te activeren

Wouter Nijsen
5 mei 2016, 16:58
2 min leestijd
2 manieren om de splitscreenmodus in Android N te activeren

Een belangrijke feature  van Android N is de splitsceenmodus. Deze modus kun je op twee  manieren gebruiken, in dit artikel laten welke dat zijn.

Lees verder na de advertentie.

De Developer Preview van Android N is al een tijdje beschikbaar en gebruikers met een Nexus-toestel hebben de Android-versie uitgebreid kunnen testen. Zo kun je aan de slag met de verbeterde notificaties, picture-in-picture-modus voor video’s en meer. Wat je wellicht niet weet, is dat je de splitscreenmodus op twee manieren kunt activeren. Zo  kies je zelf hoe je het liefst twee apps naast elkaar zet.

1. Slepen in het multitaskmenu

Wanneer je een app hebt hebt geopend  of je op het homescreen bevindt, tik je op het icoontje om het overzicht met recente apps te openen. Kies vervolgens een applicatie die je in de splitscreenmodus wil gebruiken en houd even ingedrukt.

Android N splitscreenmodus

Bovenin verschijnt een lichte balk waar je de betreffende app in dient te slepen. Nu je één app in de splitscreenmodus hebt geplaatst, hoef je de tweede applicatie alleen nog aan te tikken.

2. Veegbeweging

Een makkelijkere manier om de splitscreenmodus te gebruiken, is door middel van een veegbeweging. Hiervoor dien je wel eerst de zogeheten `Systeem-UI-tuner` in te schakelen. Activeer eerst het notificatiescherm door van boven naar onderen te vegen.

Rechtsboven zie je vervolgens het knopje (tandwieltje) waarmee je de instellingen opent. Druk hierop en houd je vinger eventjes op het scherm. Na een paar seconden verschijnt een melding dat de Systeem-UI-tuner is geactiveerd.

Open vervolgens de Instellingen-app en veeg helemaal naar beneden. Kies voor `Systeem-UI-tuner > Overig` en activeer de optie `Omhoog vegen voor gesplitst scherm inschakelen`. Zodra deze functie aan staat, kun je snel een app in de splitscreenmodus plaatsen door van onderen naar boven te vegen op de knop  waarmee je je geopende apps toont.

Om de splitscreenmodus weer af te sluiten, druk je op het knopje rechtsonder. Je kunt ook de zwarte lijn in het midden, die  bepaalt hoeveel ruimte van het scherm de applicaties innemen, helemaal naar boven vegen.

Lees het laatste nieuws over Android N

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu