In 3 stappen met een anoniem nummer bellen

Bij Android is het mogelijk om anoniem te bellen naar een ander nummer met een zogeheten geblokkeerd nummer, waarbij de ontvanger ‘onbekend nummer’ te zien krijgt. 

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Anoniem bellen wordt veelal gebruikt door bedrijven, maar het is ook mogelijk om als individu je telefoonnummer te verbergen. Dit is bij bijna elk Android-toestel in te stellen, waarbij het belangrijk is om de zogeheten ‘Beller ID’ aan te passen. Hieronder laten we zien hoe je dat doet.

Anoniem bellen: zo werkt het

  1. Druk op de Telefoon-app van je smartphone en open de ‘Instellingen’ via het knopje rechtsboven;
  2. Ga vervolgens naar ‘Gesprekken > Aanvullende (of Geavanceerde) instellingen’;
  3. Hier zie je het Beller ID. Pas dit aan naar ‘nummer verbergen’ en de volgende keer dat je belt, krijgt de ontvanger ‘onbekend nummer’ te zien in plaats van jouw mobiele nummer.

anoniem bellen

Sommige smartphones werken op een andere manier. In dat geval moet je misschien onderstaand stappenplan doorlopen.

  1. Open ‘Instellingen > Mijn apparaat > Oproepen’;
  2. Klik dan op ‘Extra Instellingen’ en selecteer ‘Beller ID’;
  3. Pas dit aan naar ‘nummer verbergen’ en de volgende keer dat je belt, krijgt de ontvanger een onbekend nummer te zien.

Wil je slechts eenmalig anoniem bellen, dan is het handiger om #31# voor het nummer te plaatsen. Bijvoorbeeld: #31#0612345678. Wil je een volgende keer weer anoniem bellen, dan moet je opnieuw #31# voor het gewenste nummer intoetsen. Deze methode werkt ook als je anoniem wilt bellen met een iPhone.

Disclaimer

Let er wel op: je provider ziet nog steeds met wie jij belt. Alleen de ontvanger kan niet zien door wie hij op dat moment wordt gebeld. Mocht je dit willen gebruiken om iemand lastig te vallen, dan kan de ontvanger zijn provider waarschuwen. Zij hebben gewoon de middelen om jouw nummer aan de politie te geven. Misbruik de functie dus niet.

→ Op zoek naar meer? Check het overzicht met handige Android-tips!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.