De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tip: zo speel je Call of Duty Mobile met PlayStation 4- of Xbox One-controller

Dennis de Vries
26 november 2019, 12:33
4 min leestijd
Tip: zo speel je Call of Duty Mobile met PlayStation 4- of Xbox One-controller

De populaire game Call of Duty: Mobile is nu ook te spelen met een gamecontroller. Zo koppel je jouw controller met je Android-smartphone en schiet je er op los.

Lees verder na de advertentie.

Grote ‘Season 2-update’ voor CoD: Mobile

Het populaire schietspel Call of Duty: Mobile heeft een grote update gekregen. Met de ‘Season 2-update’ voegt het een functie toe waar mobiele gamers al langere tijd reikhalzend naar uitkijken. De game is nu te spelen met Xbox One- of PlayStation 4-controllers.

Call of duty mobile controller

Zo speel je Call of Duty: Mobile met controller

Om Call of Duty: Mobile met een controller te spelen op je Android-toestel, moet je het volgende doen:

  1. Zorg dat je controller kan ‘pairen’ via bluetooth. Heb je een PS4-controller, houd dan de Share-knop en PlayStation-knop tegelijk ingedrukt. De controller geeft wit flikkerend licht. Houd bij een Xbox-controller de sync- en Xbox-knop ingedrukt;
  2. Ga op je telefoon naar je bluetooth-instellingen. Kies daar ‘Apparaat koppelen’. Als het goed is, zie je de controller daar bij de beschikbare apparaten;
  3. Start Call of Duty: Mobile op. Klik in de lobby op het tandwieltje om naar de instellingen van de game te gaan;
  4. Als je de laatste versie van de game hebt, staat daar een tabblad ‘Controller’ bij;
  5. Vink de optie ‘Enable controller support’ aan. Het kan zijn dat de game even gaat verbinden met de controller;
  6. Zodra je verbonden bent, krijg je de mogelijkheid om voor de verschillende spelvarianten de gevoeligheid van de controls in te stellen. Ook is er een overzicht van de controls voor multiplayer, battle royale en de nieuwe zombie modus.

Download Call of Duty: Mobile in de Play Store (gratis)

Als je de controller voor Call of Duty: Mobile hebt ingeschakeld, zul je de veranderingen niet meteen merken. De controller werkt alleen in de game zelf. Het navigeren in de instellingen en lobby of het selecteren van je ‘loadouts’ kunnen niet met een controller. Daarvoor moet je het touchscreen van je Android-smartphone of tablet nog gebruiken.

call of duty mobile controller gameplay

Tijdens het gamen staan dezelfde controls op het scherm als voorheen. Ze zijn nu alleen ook voorzien van een icoontje om de bijbehorende knop op de controller aan te geven. Als je wil, kun je altijd de controller wegleggen en het spel gewoon via het touchscreen verder spelen.

Speel je Call of Duty: Mobile met een controller, dan wordt je in een multiplayer of Battle Royale-game alleen ingedeeld bij anderen die ook controllers gebruiken. Dit om te voorkomen dat sommige gamers een oneerlijk voordeel hebben.

Welke controllers werken met Call of Duty: Mobile?

Momenteel kun je Call of Duty: Mobile spelen met alle Xbox One-controllers. Van de PS4 Dual Shock controller heb je minimaal een nieuwere versie nodig. De eerste generatie van de PS4-controller wordt niet ondersteund. De gemakkelijkste manier om te zien welke je hebt, is aan de trackpad op de voorkant van de controller. Als daar een lichtstreepje in zit, heb je een nieuwe versie.

PS4-controllerproblemen in CoD: Mobile

De uitrol van de nieuwe functie gaat niet helemaal vlekkeloos. Veel gebruikers melden dat vooral de PlayStation 4-controller kuren vertoont in de game. Zo doen veel knoppen iets anders dan ze moeten doen en werkt de rechter analogestick niet, waardoor je niet kunt richten. Dit lijkt niet te liggen aan de controller of aan Android, maar duidt eerder op een probleem in de game zelf.

call of duty mobile controller

Activision, de uitgever van de game, heeft nog niet op de specifieke problemen gereageerd. Wel geeft het aan dat het nog werkt aan de ondersteuning van controllers. Komende updates zouden verbeteringen moeten brengen. Of er dan ook andere controllers worden ondersteund, is onduidelijk.

Lees onze review: Call of Duty: Mobile is de beste shooter voor smartphones

Ook nieuw: zombies en inloggen via Google Play

De ondersteuning voor gamecontrollers is niet het enige dat nieuw is in de game. De Season 2-update brengt ook een compleet nieuwe game-modus, waarin je het als speler moet opnemen tegen zombies. Dit is een aparte variant, naast de al bestaande multiplayer- en Battle Royale-modus.

Daarnaast is er een nieuw level toegevoegd aan de multiplayer-modus, dat zich afspeelt in een bergstation. Ook voor Battle Royale zijn er nieuwe gebieden te ontdekken. Tot slot is het nu mogelijk om in te loggen via Google Play. Als je eerder speelde als ‘Guest’ wordt je voortgang overgezet. De complete lijst met aanpassingen in de nieuwe update zijn door de ontwikkelaar op Reddit gepubliceerd.

Bron: Activision
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu