De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

In 3 stappen de Chrome Android-browser veel sneller maken

Redactie
25 november 2014, 15:31
1 min leestijd
In 3 stappen de Chrome Android-browser veel sneller maken

Chrome kan soms traag aanvoelen. Om de app sneller te laten werken, kun je met deze handige tip kun je de snelheid verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

Chrome is een uitstekende browser voor Android. Maar de app kent één groot probleem: soms kan ‘ie een beetje traag aanvoelen. Als je door zware websites scrollt kun je hier en daar een kleine vertraging merken. Of als je tientallen tabbladen hebt geopend. Maar daar is iets tegen te doen!

Chrome sneller maken: zo doe je dat

googlechrome

Chrome voor Android kan soms een beetje traag zijn door het werkgeheugen dat de browser inneemt. De standaardgrootte die Chrome mag gebruiken, is 128MB. Maar veel toestellen hebben inmiddels 1, 2 of zelfs 3GB aan werkgeheugen.

Er is dus geen legitieme reden om het werkgeheugenverbruik zo laag te houden. Mogelijk doet Google dit omdat er ook nog veel low-end toestellen zijn die van Chrome gebruikmaken. Maar je kunt Chrome sneller maken door deze drie stappen uit te voeren.

  1. Open Chrome
  2. Vul de link chrome://flags/#max-tiles-for-interest-area in
  3. Vervolgens selecteer je onder ‘Maximum aantal tegels voor interessegebied’ in plaats van 128 juist 256 of 512MB, afhankelijk van jouw smartphone of tablet. Veel smartphones hebben 2GB aan werkgeheugen, dus kun je voor 512MB kiezen. Maar 256MB maakt ook al een flink verschil. Eenmaal gekozen start je de browser opnieuw op om de verandering door te voeren

Chrome downloaden

Chrome is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten Android 4.0 en hoger. De app staat veel voorgeïnstalleerd op Android-apparaten.

Download Chrome in Google Play (gratis)
→ Lees ook ons uitgebreide artikel over de Chrome Android-app, met tips en trucs

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu