Zo stel je standaard typen in voor de Google Assistent

Michel van 't Klaphek
29 augustus 2019, 16:46
2 min leestijd
Zo stel je standaard typen in voor de Google Assistent

De Google Assistent werkt optimaal als je tegen de slimme spraakassistent praat. Dit komt alleen niet altijd uit, of is voor iedereen even ideaal. We laten zien hoe je standaard typen kan instellen voor de slimme assistent.

Lees verder na de advertentie.

Zo stel je standaard typen voor de Google Assistent in

Wanneer je in de trein zit, op kantoor of een luidruchtige plek, kan een opdracht inspreken voor de Google Assistent niet echt handig zijn. In dit geval kun je altijd onderin op het toetsenbordje tikken en je opdracht typen. Maar wat nou als je sowieso liever tegen de Google Assistent typt dan praat? Dan is het fijner om standaard typen in te stellen. Dit doe je door de stappen hieronder te volgen.

  1. Open de Google Assistent;
  2. Klik op het ‘Verkennen’-icoontje. Dit is het meest rechtse icoontje onderin;
  3. Druk rechtboven op je profielfoto en vervolgens op ‘Instellingen’;
  4. Tik vervolgens onder het subkopje ‘Assistent’ bij ‘Assistent-apparaten’ op ‘Telefoon’;
  5. Kies hierna voor ‘Voorkeursinvoer’;
  6. Verander dit van ‘Spraak’ naar ‘Toetsenbord’.

Wanneer je nu de Google Assistent opent, wordt ook automatisch je toetsenbord geactiveerd. Je herkent dit aan de balk bij ‘Typ een bericht’. Zo hoef je niet eerst het toetsenbord-icoontje te selecteren, voordat je de Assistent een opdracht geeft.

Google Assistent leert continu bij

De Google Assistent is een handige spraakassistent waarmee je van alles kunt doen. De Assistent kan vragen beantwoorden, op het internet zoeken, helpen berichtjes te sturen of je slimme huis besturen. Google heeft er ook voor gezorgd dat de Assistent een persoonlijkheid heeft inclusief humor, maar dan moet je wel weten wat je moet vragen.

Wanneer je vragen of opdrachten voor de Google Assistent intypt, kan het goed zijn dat de spraakassistent je net iets vaker begrijpt. Het komt nog wel eens voor dat de Assistent namelijk iets anders hoort dan wat je zegt. Toch is het ook met typen af en toe nog zoeken.

Google zegt dat dit soort problemen van korte duur zijn: de Assistent leert snel en continu bij. Woorden en begrippen die nu nog niet worden herkend, gaan vaak automatisch binnen enkele weken foutloos tot de juiste antwoorden leiden. Lees ook onze review van de Nederlandse Google Assistent op de Google Home.

De 45 grappigste antwoorden van de Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu