Tip: Dit betekenen de icoontjes en kleuren in Google Maps

Erwin Vogelaar
15 november 2017, 20:27
2 min leestijd
Tip: Dit betekenen de icoontjes en kleuren in Google Maps

Google rolt een designupdate voor Maps uit om de kaartendienst een stukje overzichtelijker te maken. Dit betekenen de nieuwe kleuren en icoontjes van de navigatie-app.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps kleuren en icoontjes

Google vond het hoog tijd om Google Maps een kleine facelift te geven. Het idee van deze designupdate is dat je beter ziet waar je op dat moment behoefte in hebt. Bijvoorbeeld als je in de auto zit, zie je duidelijker tankstations op de kaart staan. Zie je in de trein? Dan zijn de verschillende treinstations makkelijker te spotten.

Daarnaast zijn er een stapel nieuwe kleuren en icoontjes toegevoegd aan Google Maps. Het idee is dat je op deze manier sneller spot waar je naar zoekt. Om dit voor elkaar te krijgen moet je natuurlijk wel weten wat de kleuren en icoontjes betekenen. Het meeste spreekt voor zich. Zo staat een dolfijn voor een aquarium en een dobbelsteen voor een casino. En qua kleuren denk je al snel aan groen voor buiten, maar hoe zit het verder? Niet alles spreekt voor zich. Daarom dit overzicht.

Google Maps kleuren

Hieronder zie je de verschillende kleuren en wat ze betekenen. Zoals je ziet is eigenlijk alleen de groene logisch. Daarnaast worden er veel verschillende tinten blauw gebruikt, waardoor er snel verwarring kan ontstaan. In ieder geval zijn oranje voor eten/drinken en roze voor gezondheid wel duidelijk.

google maps kleuren en iconen

Google Maps icoontjes

De icoontjes zijn wel duidelijker, zoals je hieronder kunt zien. Zo staat een kopje koffie voor een café en een cocktailglas voor een bar. Toch is het handig om ook een icoontje als een schaakstuk en wat lijkt op een pion te snappen. En staat die M nou voor mode of markt? Nee, museum.

Eten, drinken, winkelen en entertainment

google maps kleuren en iconen

Diensten en gezondheid

google maps kleuren en iconen

Buiten en transport

google maps kleuren en iconen

Persoonlijk en wegwerkzaamheden

google maps kleuren en iconen

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu