Zo zet je de snelheidsmeter van Google Maps aan (en voorkom je boetes)

Michel van 't Klaphek
7 oktober 2021, 13:02
2 min leestijd
Zo zet je de snelheidsmeter van Google Maps aan (en voorkom je boetes)

Wist jij dat Google Maps een ingebouwde snelheidsmeter heeft? Deze laat precies zien hoe hard jij momenteel rijdt (en of dat niet te hard is). Zo zet je de snelheidsmeter aan.

Lees verder na de advertentie.

Wist je dat er een snelheidsmeter in Google Maps zit?

Het wordt steeds drukker onderweg. Beetje bij beetje ontwaakt Nederland uit de gedwongen ‘coronaslaap’ en gaan mensen weer de weg op.

Om ervoor te zorgen dat je minder snel boetes rijdt, beschikt Google Maps over een handige functie. De populaire navigatie-app heeft namelijk een snelheidsmeter, zodat je precies weet hoe hard je rijdt. Ook geeft de app aan hoe hard je maximaal mag rijden.

Klinkt handig, toch? Je moet de functies alleen wel eerst even aanzetten:

  1. Pak je smartphone erbij en start Google Maps op;

  2. Druk op je profielicoon, rechtsboven in het scherm;

  3. Kies ‘Instellingen’, scrol naar beneden en kies ‘Navigatie-instellingen’;

  4. Verschuif onder het kopje ‘Rijopties’ het balkje bij ‘Snelheidsmeter’, zodat het vakje blauw kleurt;

  5. Doe eventueel hetzelfde bij ‘Maximale snelheid’ en klaar ben je.

De eerstvolgende keer dat je onderweg gaat, gaan de functies automatisch in. Je ziet dus niet alleen hoe hard je momenteel rijdt, maar ook wat de maximumsnelheid is. Uiteraard past deze maximumsnelheid zich continu aan naar de situatie.

Vertrouw hier echter niet blind op, want Google Maps zit er weleens naast. Soms is de verkeersinformatie bijvoorbeeld niet helemaal up-to-date, waardoor de app een verkeerde maximumsnelheid aangeeft.

Hetzelfde geldt voor de ingebouwde snelheidsmeter. Deze werkt op basis van gps en geeft een aardige indicatie van hoe hard je momenteel rijdt, maar is niet honderd procent nauwkeurig. Het belangrijkste advies is daarom om zelf altijd goed op te letten.

Meer tips voor Maps

Wij vinden Google Maps een van de fijnste navigatie-apps, maar perfect is ‘ie niet. Soms reageert de kaartendienst bijvoorbeeld nogal traag. Daarom hebben wij een uitlegartikel gemaakt over wat je kunt doen wanneer Google Maps niet vooruit te branden is. Kijk ook onze video over het downloaden van offline kaarten. Daarmee kun je namelijk een hoop internetdata besparen.

Offline kaarten downloaden met Google Maps: zo werkt dat

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's