Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Tip: voorkom vervelende Google-advertenties die je achtervolgen

Thomas Haenen
26 januari 2018, 10:22
2 min leestijd
Tip: voorkom vervelende Google-advertenties die je achtervolgen

Wordt je soms ook achtervolgd door advertenties voor producten die je niet (meer) wil kopen? Google maakt het nu makkelijker om deze zogenaamde reminder-ads uit te schakelen.

Lees verder na de advertentie.

Google laat je reminder-ads uitschakelen

Steeds meer reclames op het internet zijn gepersonaliseerd. Het voordeel daarvan is dat je veelal advertenties ziet voor producten die aansluiten op jouw interesses. Heb je bijvoorbeeld net naar nieuwe smartphones gezocht, dan krijg je vervolgens al snel overal reclames voor mobieltjes te zien. Maar als je je aankoop al hebt gemaakt, zijn deze reclames al gauw overbodig.

Deze reclames worden ook wel reminder-ads genoemd, en ze worden steeds vaker ingezet door webwinkels om je terug te lokken. De hoop is dat je je onvoltooide aankoop alsnog afmaakt. Omdat ze echter bij sommigen ook irritaties oproepen, maakt Google het mogelijk om ze te blokkeren.

Zo zet je Google reminder-ads uit

Google reminder-ads uitschakelen

Het zoekbedrijf heeft een optie toegevoegd waarmee je specifieke reminder-ads weg kunt filteren. Dat doe je als volgt:

  1. Open je Google Advertentie-instellingen op je desktop- of smartphonebrowser;
  2. Scroll naar beneden voor het kopje ‘Jouw reminder-ads’. Daar zie je een lijstje met alle reminder-ads die voor jouw Google-account getoond worden;
  3. Druk op het kruisje rechts naast de naam om een advertentie uit te schakelen. Deze wordt vervolgens niet meer getoond.

Zie jij nog geen menu met reminder-ads? De optie wordt geleidelijk uitgerold, dus is mogelijk nog niet voor iedereen zichtbaar. Of het kan natuurlijk zo zijn dat er geen reminder-ads actief zijn voor jouw account. Via de Google Advertentie-instellingen kun je overigens ook aangeven welke onderwerpen je interesseren, en welke juist helemaal niet. Zo zie je straks meer reclames voor films, maar niet voor muziekgenres die je toch niet liggen.

Je kunt de reclames ook uitschakelen als je ze tegen komt door te browsen. Vaak staat er bij een advertentie een klein kruisje in een hoek. Druk op dat kruisje en de banner wordt op elk apparaat met jouw Google-account geblokkeerd.

Lees ook: de 5 beste adblockers voor Android

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu