De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Tip: Zo volg je een hashtag in plaats van een persoon op Instagram

Erwin Vogelaar
12 december 2017, 20:22
2 min leestijd
Tip: Zo volg je een hashtag in plaats van een persoon op Instagram

Het is nu mogelijk om Instagram-hashtags te volgen in plaats van personen om nieuwe beelden in je feed te krijgen. We vertellen je hoe.

Lees verder na de advertentie.

Instagram-hashtags volgen

Iedereen die Instagram gebruikt weet hoe belangrijk hashtags zijn. Via hashtags ontdek je beelden van mensen die je niet volgt. Ook zorgen hashtags bij je eigen foto’s en video’s ervoor dat anderen jouw beelden vinden. Het is daarom niet gek dat Instagram de mogelijkheid heeft toegevoegd om hashtags te volgen.

Voorheen kon je enkel personen op Instagram volgen. Beelden van die mensen komen dan in je feed te staan. Door een hashtag te volgen komen de beelden van die hashtag ook in je feed terecht en is het veel makkelijker om nieuwe accounts te ontdekken of om gewoonweg nieuwe foto’s te zien.

instagram-hashtags

Om een hashtag te volgen, moet je eerst een hashtag vinden. Deze staan onder beelden die je tegenkomt, maar je kunt ook op onderwerpen zoeken in de app. Vind je de juiste hashtag, dan tik je daarop. Vervolgens zie je alle foto’s die bij de hashtag horen. Daarboven staat nu een blauwe volgknop. Druk hierop en de populairste posts van die hashtag komen in je feed terecht.

Als je in de app naar je profiel gaat, dan staan er drie cijfers naast je profielfoto. Tik je op het getal met de personen die je volgt, dan zie je daar nu zowel mensen als hashtags staan. In de lijst met hashtags is het makkelijk om specifieke hashtags weer te ontvolgen. De functie om hashtags te volgen rolt op het moment van schrijven nog uit. Dus het kan even duren tot je de volgknop ziet.

Download Instragram in Google Play (gratis)

Hou Instagram gezellig

Om Instagram gezellig te houden, geeft de app mogelijkheden om nare reacties onder je foto’s te vermijden. Zo beheers je wie er reacties mag plaatsen op je Instagram-foto’s.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's