De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Tip: zo voeg je een bewegende gif-afbeelding toe aan je Instagram Story

Thomas Haenen
29 januari 2018, 14:04
2 min leestijd
Tip: zo voeg je een bewegende gif-afbeelding toe aan je Instagram Story

Je Instagram Story uitbreiden met een kekke gif-afbeelding? Dat kan vanaf nu. We leggen je uit hoe je zelf een bewegende afbeelding in je verhaal plaatst.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Stories gif-afbeeldingen toevoegen

Instagram Stories gif-afbeeldingen

Ben je een fervent gebruiker van Instagram Stories, dan heb je het misschien al gemerkt: je kunt nu ook gif-afbeeldingen toevoegen aan je verhaal. Met Instagram Stories deel je foto’s of video’s van je dag met al je Instagram-contacten. Die verhalen zijn vervolgens slechts 24 uur zichtbaar. Naast tekst, stickers en andere bewerkingen kun je nu dus ook bewegende afbeeldingen toevoegen aan je Stories. Volg daarvoor onderstaande stappen.

  1. Maak een foto of video die je aan je Instagram Story wil toevoegen. Dit doe je door in het hoofdmenu van Instagram naar links te vegen;
  2. Zodra de foto of video gemaakt of toegevoegd is, druk je rechtsboven op de Sticker-knop. Vervolgens krijg je stickers voor de temperatuur, tijd en meer te zien;
  3. Helemaal links in de derde rij met stickers staat een knop met ‘gif’ erop. Druk daarop, en je kunt een bewegende afbeelding uitzoeken. Die komen uit de database van Giphy, waar je miljoenen gif-afbeeldingen kunt vinden.

Lees ook: Met Giphy Cam maak je de leukste gifs

De nieuwe functie wordt op dit moment geleidelijk uitgerold naar alle gebruikers van Instagram. Het kan dus zijn dat deze nog niet beschikbaar is op jouw smartphone. In dat geval moet je helaas nog een paar dagen wachten.

Stories zijn inmiddels alweer anderhalf jaar onderdeel van Instagram. Oorspronkelijk hoopte de fotodienst mee te liften op het succes van Snapchat, een berichten-app gebouwd rondom foto’s die na 24 uur weer verdwijnen. Al snel trok Instagram echter veel meer gebruikers, terwijl Snapchat juist minder populair werd. Stories is sindsdien uitgebreid met livestream, chatopties en editing-tools zoals de Superzoom en Remix.

Download Instagram voor Android

Instagram is via onderstaande link te downloaden in de Play Store. Stories vind je vervolgens bovenaan. De app is gratis om te downloaden en gebruiken en werkt op zowat elke recente Android-smartphone.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Bron afbeelding: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu