Samsung Galaxy A6

Aantrekkelijke midranger van Samsung

De Samsung Galaxy A6 is een nieuwe midranger van de Zuid-Koreaanse fabrikant, die iets goedkoper is dan de Galaxy A8 (2018), maar qua specs en prijs wel boven de Galaxy J-serie valt. Het toestel onderscheidt zich door het zogeheten infinity display-, Samsungs benaming voor een voorkantvullend scherm.

Onder de motorkap zit een Exynos 7870-chip met octacore-processor, 3GB RAM en 32GB opslag. Dat is ruim voldoende om al je apps vloeiend te draaien, media op te slaan en te multitasken. Ook fijn: het toestel draait op Android 8.0 (Oreo) en beschikt daarmee over een recente versie van het mobiele besturingssysteem.

Pluspunten Galaxy A6

  • Randloos amoled-scherm meet 5,6 inch
  • Mooi design en redelijk vlotte specs
  • 16 megapixel-camera

Minpunten Galaxy A6

  • Schermresolutie is relatief laag
  • Relatief duur
  • Samsung-skin is niet voor iedereen

Infinity display met hd-resolutie

Kijken we naar de specificaties van de Samsung Galaxy A6, dan valt op dat de schermresolutie relatief laag is. Het gaat om 1480 bij 720 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 294 ppi. Dat is verre van indrukwekkend, maar voldoende voor de doorsnee gebruiker. Het zorgt er wel voor dat de accu lang meegaat, die overigens een capaciteit heeft van 3000 mAh-accu. Opladen gaat via de usb-c-poort. Ook is er ‘gewoon’ een hoofdtelefoonaansluiting aanwezig.

Samsung Galaxy A6 officieel

Wel is het fijn dat de A6 over een randloos scherm beschikt, met kleine bezels aan de boven-, onder- en zijkanten van het display. Deze eigenschap kennen we onder meer van de Galaxy S9 en Galaxy A8 (2018), al ogen de randen op de A6 iets dikker. De grotere Galaxy A6 Plus heeft een 6 inch-scherm met een hogere resolutie van 2220 bij 1080 pixels, en iets betere specs.

Android 8.0 (Oreo) en vlotte specs

Uit de doos draait de Samsung Galaxy A6 op Android 8.0 (Oreo) met de Experience-skin. Hierdoor beschikt de smartphone over de laatste features, al is Android-versie 8.1 een tijdje beschikbaar. Samsung is verder vrij consistent met het uitbrengen van beveiligingsupdates, zodat de telefoon up-to-date blijft met bescherming tegen beveiligingslekken.

Onder de motorkap is de Galaxy A6 goed voorzien. Het toestel heeft een octacore-processor, 3GB RAM, 32GB opslag en 3000 mAh-accu. Verder is er bluetooth 4.2, wifi a/b/g/n, nfc en een 16 megapixel-camera aan zowel de voor- als achterkant aanwezig.

Samsung Galaxy A6 release en prijs

De Samsung Galaxy A6 is – net als de grotere Plus-variant – vanaf medio juni in Nederland te koop. De adviesprijs ligt op 309 euro en daarmee gaat de telefoon de concurrentie aan met toestellen van bijvoorbeeld Nokia, Huawei en Motorola. De Galaxy A6 Plus heeft een adviesprijs van 369 euro en is daarmee een aantal tientjes duurder.

Samsung Galaxy A6 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Samsung Galaxy A6 aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Samsung gaat nieuwe Galaxy A6 (Plus) niet maandelijks updaten

Samsung gaat nieuwe Galaxy A6 (Plus) niet maandelijks updaten

2 min
Nieuws
Gebruikers van de Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus, twee toestellen die binnenkort in Nederland verschijnen, hoeven niet te rekenen op regelmatige updates. De fabrikant laat weten dat de smartphones slechts één keer per kwartaal een beveiligingspatch kunnen verwachten.

Download onze app

Download onze app