De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: Gebruik je Samsung-smartphone om je Windows-pc te ontgrendelen

Erwin Vogelaar
1 juli 2017, 18:52
2 min leestijd
Tip: Gebruik je Samsung-smartphone om je Windows-pc te ontgrendelen

Het is nu mogelijk om met je smartphone van Samsung Windows 10-pc’s te ontgrendelen. Dit gebeurt via de app Samsung Flow. Zo stel je de functie in.

Lees verder na de advertentie.

Met je Samsung Windows 10-pc’s ontgrendelen

Gebruik je een Samsung-smartphone en Windows 10-pc? Dan is het vanaf nu mogelijk om de pc te ontgrendelen via een vingerafdruk op je smartphone. Dit werkt via de app Samsung Flow. Officieel is deze functie al sinds februari beschikbaar. Echter kon het enkel gebruikt worden in combinatie met een Samsung-computer. Nu kan elke pc met de nieuwste versie van Windows 10 ontgrendeld worden.

Dit heb je nodig

Wat je hiervoor nodig hebt is een Samsung-smartphone waar Android 6.0 (Marshmallow) of nieuwer op draait. Een hoop moderne toestellen worden ondersteund. Onder andere de Galaxy S8, Galaxy S7, Galaxy S6 en Galaxy Note 5. Een tablet gebruiken is ook mogelijk. Hier heb je een Samsung-tablet met Android 7.0 (Nougat) of hoger voor nodig, zoals de Galaxy Tab S3.

samsung windows 10

Daarnaast moet je een Windows 10-pc hebben waar de Creators-update op draait. Dit is de nieuwste grote update voor het besturingssysteem, dat waarschijnlijk automatisch op je pc is geïnstalleerd. Vervolgens moet je voor zowel je Samsung-apparaat als je Windows-pc de Samsung Flow-app downloaden. Voor je smartphone of tablet kan dit gewoon via de Play Store door op deze link te klikken. Op Windows open je de Windows Store-app, of je klikt op deze link om Samsung Flow voor Windows te downloaden.

Verbinden

Open de app op beide apparaten en zorg dat bluetooth aanstaat. Selecteer nu op je pc de smartphone die je wil registreren. Vervolgens moet je op beide apparaten een code bevestigen. Klik vervolgens op de registreerknop. Staat er al een vingerafdruk in het toestel geregistreerd, dan hoef je dit niet opnieuw te doen. Tik vervolgens op de ok-knop.

samsung windows 10

Andere functies van Samsung Flow

Flow is niet alleen handig voor het ontgrendelen van je pc. Via de app laat je de Windows 10-pc ook makkelijk verbinden met de hotspot van je smartphone, verstuur je bestanden tussen de apparaten en worden notificaties gesynchroniseerd.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu