Snapchat Herinneringen uitgelegd: alles wat je moet weten

Lars Paymans
26 juli 2016, 18:30
2 min leestijd
Snapchat Herinneringen uitgelegd: alles wat je moet weten

Snapchat maakt het met de nieuwe Herinneringen functie gemakkelijk om foto’s uit je camerarol te delen, en geeft je een plek in de app om je favoriete momenten opnieuw te beleven. Maar hoe werken ze nu eigenlijk? Hier staan de Snapchat Herinneringen uitgelegd.

De Snapchat Herinneringen werden via een update op 6 juli toegevoegd aan de app, maar door het minimalistische ontwerp van de app kan het wat verwarrend zijn om alle functies ervan op eigen houtje te ontdekken.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Herinneringen uitgelegd

Snapchat Herinneringen uitgelegd

Snapchat staat er om bekend dat de foto’s die je verstuurt maar tijdelijk zichtbaar zijn, wat een van de belangrijkste redenen van het succes is. Nu de app populairder dan ooit is, worden er ook veel foto’s mee gemaakt die je wel wilt bewaren.

Voor deze Snaps is de Herinneringen-functie in het leven geroepen. Door een Snap op te slaan in dit overzicht, weet je zeker dat ze bewaard blijven in de app. Dit gebeurt echter niet automatisch, en zul je altijd zelf even moeten invoeren. Het overzicht met je Herinneringen open je heel gemakkelijk door van beneden naar boven te vegen als je de camera geopend hebt. Een andere manier is door op het nieuwe icoontje te tikken dat onder de opnameknop te vinden is.

snapchat herinneringen uitgelegd

In een nieuw scherm dat vervolgens verschijnt kom je al je opgeslagen Snaps tegen. Dit kunnen zowel foto’s als video’s zijn, waar je gemakkelijk doorheen kunt bladeren. Bovenin beeld staan drie tabbladen waarmee je gemakkelijk kunt schakelen tussen foto’s in je camerarol, verhalen en Snaps. Door de introductie van Herinneringen is het opnieuw delen van Snaps en het delen van Snaps in andere apps wel veranderd. Hieronder leggen we uit hoe dit nu in zijn werk gaat.

Zo deel je een Herinnering opnieuw via Snapchat

Een oude Snap die je opgeslagen hebt als Herinnering kun je gemakkelijk opnieuw delen door onderstaande stappen te volgen:

  1. Open Snapchat en ga naar Herinneringen
  2. Houd de Herinnering ingedrukt die je wilt delen
  3. Bewerk je Snap eventueel door op het potlood te tikken.
  4. Druk op de verzendknop en kies de personen of voeg hem toe aan je Verhaal.

Zo deel je een oudere Snap in een andere app

Een andere optie is natuurlijk om een Herinnering op te slaan in je camerarol of deze via een andere app als Twitter, Facebook of WhatsApp delen. Sinds de introductie van Herinneringen werkt dit net iets anders.

  1. Open Snapchat en ga naar Herinneringen
  2. Houd de Snap ingedrukt die je wilt opslaan of delen
  3. Tik op de grijze balk met Mijn Snap
  4. Kies Exporteer Snap
  5. Deel de Snap via een app naar keuze

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu