ViaPlay

Redactie
4 min leestijd
ViaPlay

ViaPlay ken je waarschijnlijk vooral vanwege de Formule 1, maar de streamingdienst heeft nog meer te bieden. Op deze pagina praten we je helemaal bij.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over ViaPlay

ViaPlay is één van de nieuwste streamingdiensten in Nederland. Voor een vast bedrag per maand kijk je naar het complete aanbod, net als bij concurrenten als Netflix en Disney Plus. De focus ligt echter meer op (live) sport, met de Formule 1 als belangrijkste wapenfeit. De dienst nam de rechten hiervoor over van Ziggo.

ViaPlay is sinds 1 maart 2022 beschikbaar in Nederland. Op deze pagina geven we antwoord op alle vragen die je misschien hebt over deze streamingdienst. Wat kost ViaPlay bijvoorbeeld per maand? Op hoeveel apparaten kun je tegelijk kijken? En hoe zeg je ViaPlay op?

Lees het laatste nieuws over ViaPlay

ViaPlay: deze 5 dingen moet je weten

Wat is ViaPlay?

ViaPlay is een streamingdienst waar je onbeperkt naar kunt kijken voor een vast bedrag per maand. Net als Amazon Prime Video of Apple TV Plus dus. Het aanbod series en films is vrij klein, maar ViaPlay biedt wel heel veel sport aan. Het gaat in de meeste gevallen om live-wedstrijden, wat een groot verschil is met veel andere diensten.

ViaPlay

Wat kost ViaPlay in Nederland?

ViaPlay biedt slechts één abonnement aan. Dat kost op dit moment 9,99 euro per maand, maar op 1 augustus 2022 gaat de prijs omhoog naar 13,99 euro per maand. Opvallend is dat ViaPlay (nog) geen 4K-resolutie aanbiedt. De meeste films bekijk je in 1080p-kwaliteit. De streams van veel sportwedstrijden lijken een nog lagere 720p-resolutie te hebben.

Je kunt je abonnement afsluiten bij ViaPlay zelf, maar ook via diverse providers als T-Mobile, VodafoneZiggo, KPN en YouFone. Dan profiteer je in sommige gevallen van leuke kortingen. Helaas kun je ViaPlay niet gratis uitproberen. Je zult dus minimaal een maand moeten betalen voor de dienst om te kijken of het iets voor je is. Ben je niet tevreden? Dan is het gelukkig heel eenvoudig om ViaPlay op te zeggen.

Het aanbod van ViaPlay

Voor de meeste mensen zal Formule 1 de belangrijkste reden zijn om een abonnement op ViaPlay te overwegen. Je kunt onbeperkt genieten van Verstappen en zijn concurrenten. Naast de races zelf zie je ook de kwalificaties, voorbeschouwingen en alle hoogtepunten, die voorzien zijn van Nederlands commentaar. Dat wordt verzorgd door Melroy Heemskerk en Nelson Valkenburg.

Naast Formule 1 zie je bij ViaPlay ook alles van de F2, F3 en Porsche Supercup. Daarnaast kun je bij de dienst terecht voor voetbalwedstrijden in de Duitse Bundesliga en Engelse Premier League. Fan van darten? Dan kun je de besten van de wereld een pijltje zien gooien en elke wedstrijd meepakken.

ViaPlay

Films en series

Het aanbod films en series is bij ViaPlay kleiner en minder interessant dan bij bijvoorbeeld Netflix. Wel kijk je naar de reality-series van Hayu, zoals Keeping up with the Kardashians. Ook de films en series van DreamWorks en Starzplay behoren tot het aanbod.

Op welke apparaten kan ik ViaPlay kijken?

Kijken naar ViaPlay kan via verschillende apparaten. Vanaf nu is de ViaPlay-app te downloaden uit de Play Store. De app is ook beschikbaar voor iPhones, tablets, slimme televisies van verschillende merken en biedt ondersteuning voor de Chromecast.

ViaPlay - devices

Natuurlijk kun je ook een stream bekijken via de computer of laptop. Heb je ViaPlay afgesloten via een provider als KPN, T-Mobile of VodafoneZiggo? Dan kun je eveneens lineair kijken, oftewel traditioneel via de televisie. Met de app kun je ook een film of serie downloaden en deze kijken in het openbaar vervoer of op vakantie zonder (mobiele) internetverbinding.

Kun je je account delen?

Bij veel streamingdiensten kun je je account delen met huisgenoten. Dat kan bij ViaPlay ook, maar de mogelijkheden zijn wel vrij beperkt. Je kijkt bijvoorbeeld slechts twee streams tegelijk, terwijl dat er bij veel andere diensten drie of vier zijn. Bovendien zit er een addertje onder het gras: je mag elke dag slechts vijf verschillende apparaten gebruiken. Als je op een zesde probeert te kijken krijg je een foutmelding. Zo wil ViaPlay het delen van accounts tegengaan.

Viaplay: Film, TV & Live Sport

Viaplay

Gratis via Google Play

Conclusie ViaPlay review

We hebben ViaPlay in maart al uitgebreid getest. Dit was de conclusie van onze (voorlopige) review:

Ikzelf betaal dus vijf tientjes voor het eerste jaar ViaPlay, voor voornamelijk de Formule 1. Alles wat ik erbij krijg, zoals af en toe een leuke film of voetbalwedstrijd, neem ik voor lief en zie ik als een extra. Dat betekent echter niet dat we blij worden van de huidige kwaliteit van de streams of het aanbod van films en series.

Vooralsnog moet ViaPlay op meerdere vlakken flink aan de bak om dat recht te zetten. Vooralsnog is het voor velen ook wachten hoe de streams gaan zijn in het eerste F1-raceweekend. Of ik mijn abonnement volgend jaar verleng? Als het niveau zo blijft zeker niet, maar ViaPlay heeft wel een volledig jaar om hun zaken op orde te brengen en me te overtuigen om wel te blijven.

Lees verder in onze uitgebreide review van ViaPlay

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu