Zo werkt de Play Kiosk: kranten en tijdschriften lezen via Google

Erwin Vogelaar
31 mei 2018, 10:55
3 min leestijd
Zo werkt de Play Kiosk: kranten en tijdschriften lezen via Google

Naast films, muziek en boeken kun je in Google Play ook terecht voor je kranten en tijdschriften. In dit artikel leggen we uit hoe de Google Play Kiosk werkt.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Google Play Kiosk

De Play Store ken je waarschijnlijk als plek om apps en updates te downloaden. Daarnaast kun je de winkel eventueel gebruiken als een compleet alternatief voor Spotify, Netflix, Kindle en Audible. Een ander onderdeel dat je wellicht zou vergeten is de Google Play Kiosk. In dit artikel leggen we uit wat deze Kiosk is en hoe je de winkel gebruikt.

Google Play Kiosk is een plek om kranten, tijdschriften, maar ook nieuwswebsites te lezen op je Android-toestel. Dat kan tegenwoordig ook op andere plekken, zoals via Blendle of de eigen apps van de verschillende media. Google Play Kiosk is echter een praktische optie, waar onder andere elk medium recensies heeft van gebruikers. Zo weet je ongeveer wat je kunt verwachten.

Nieuws en achtergrond

In Play Kiosk vind je zowel media met het laatste nieuws als media die achtergronden bieden over wat er gebeurt in de wereld. Veel media wordt kosteloos aangeboden. Kies je zo’n medium en tik je op ‘Toevoegen’, dan wordt dat medium toegevoegd aan je bibliotheek. Vaak komt het bij deze gratis media er op neer dat je webartikelen leest in de interface van Google.

Andere media vragen om een abonnement, of laten je eerst enkele artikelen gratis lezen. Om een abonnement aan te gaan, tik je op het medium waar je op wil abonneren en kies je voor ‘Abonneren’. Soms kun je ook kiezen voor ‘Beperkte toegang’.

Leuk aan Google Play Kiosk is dat er niet alleen Nederlandse media te vinden zijn. Zo kun je ook makkelijk via de app een abonnement nemen op bijvoorbeeld the New York Times of The Washington Post. Ook kun je een kijkje nemen bij media van allerlei andere landen.

Waar is de Google Play Kiosk-app?

Google had naast zijn Play Films, Play Muziek en Play Boeken ook altijd een aparte Play Kiosk-app om de kranten en tijdschriften vervolgens te lezen op je Android-toestel. Deze app is sinds kort compleet verandert in Google Nieuws. Google Nieuws heeft een aparte ‘Kiosk’-tab. Daar vind je de kranten en tijdschriften terug. Helaas is deze sectie nog niet zo uitgebreid als de oude Play Kiosk-app.

In de Kiosk-tab kun je kiezen voor ‘populair nieuws’ en ‘populaire tijdschriften’ en ook abonnementen afsluiten. Onder deze twee lijsten zijn verschillende categorieën geplaatst, zodat je kunt browsen in het aanbod.

google play kiosk

De Google Nieuws-app download je in de Play Store via onderstaande link. Om meer te leren lees je ons artikel over Google Nieuws.

Download Google Nieuws in Google Play (gratis)

Abonnement opzeggen

Om een abonnement op te zeggen, ga je in de Play Store naar het menu en kies je voor ‘Abonnementen’. Zoek in het nieuwe scherm naar het abonnement dat je wil annuleren en druk vervolgens op ‘Beheren’. Daarna kies je voor ‘Abonnement opzeggen’. Het opzeggen kan op dezelfde manier ook via website play.google.com.

google play kiosk

Zodra je jouw abonnement hebt opgezegd, heb je nog wel toegang tot de kranten en tijdschriften, tot het moment dat je abonnement daadwerkelijk afloopt. Dus je kunt er vroeg bij zijn met het opzeggen van je abonnement, terwijl je nog wel krijgt waar je voor hebt betaald.

Wil je het abonnement vervolgens herstellen, dan ga je naar hetzelfde menu, zoek je het abonnement dat je weer wil herstellen klik je simpelweg op ‘Herstellen’. Is je abonnement verlopen, dan moet je weer opnieuw een abonnement aangaan.

Lees meer in ons Google Play-maandthema

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu