De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: ‘Huawei P20-render toont drie camera’s en notch’

Erwin Vogelaar
11 februari 2018, 10:02
2 min leestijd

Een nieuwe Huawei P20-render toont mogelijk het komende vlaggenschip met drie camera’s aan de achterkant en twee aan de voorkant. Inclusief notch.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P20-render: vijf camera’s en notch

Een render van de Huawei P20, gelekt door OnLeaks via TigerMobiles, toont mogelijk het nieuwe vlaggenschip met enkele opvallende details. Zoals eerdere geruchten al aangaven, zijn er op de achterkant van het toestel drie camera’s te vinden. Aan de voorkant zijn twee camera’s geplaatst in een notch, vergelijkbaar met de iPhone X van Apple.

Volgens @OnLeaks werkt Huawei aan minstens twee verschillende prototypes voor het nieuwe vlaggenschip, met de homeknop als groot verschil. Een versie heeft een homeknop aan de onderkant, zoals in bovenstaande render. Een andere versie van het toestel heeft helemaal geen homeknop. Het is dus mogelijk dat Huawei Apple volgt door de knop met vingerafdrukscanner te verwijderen, en volledig over te stappen op gezichtsherkenning.

Het is nog niet te zeggen voor welke versie Huawei uiteindelijk kiest. Het volledig overstappen op gezichtsherkenning zou een grote stap zijn, maar de iPhone X laat zien dat het mogelijk is.

Lees ook: Van Face Unlock tot irisscanners: welke schermvergrendeling is het beste?

P20 Lite en P20 Plus

De Huawei P20 wordt waarschijnlijk aangekondigd op 27 maart in Parijs, maar komt niet alleen. Waarschijnlijk wordt er ook een Lite-versie en een Plus-versie onthuld. Ook deze zijn al gelekt. Vorige week verscheen onderstaande render van de P20 Lite. In deze video is te zien dat de vingerafdrukscanner aan de achterkant is geplaatst en er geen homeknop aan de voorkant te vinden is.

Op onderstaande video zie je de P20 Plus, zonder homeknop en vingerafdrukscanner.

Het is nog onduidelijk wat Huawei gaat doen met de drie camera’s aan de achterkant. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich van de rest van de markt, maar wat voegt het toe? Mogelijk is de Huawei P20 vanaf april verkrijgbaar, maar dat is nog niet door Huawei bevestigd.

Blijf op de hoogte over de Huawei P20 via de Android Planet-app en onze nieuwsbrief.

Bron: TigerMobiles
Bron afbeelding: @OnLeaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu