De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Teardown: zo ziet de OnePlus 2 er van binnen uit

Wouter Nijsen
14 augustus 2015, 15:50
1 min leestijd

OnePlus bracht onlangs met de OnePlus 2 zijn tweede smartphone uit en de website iFixit heeft het toestel nu uit elkaar gehaald.  Niet alleen om te kijken wat erin zit, maar ook om te zien hoe goed hij te repareren is.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de OnePlus 2 teardown

iFixit haalde in het verleden al de OnePlus One uit elkaar en heeft dat nu ook met de OnePlus 2 gedaan. De video hierboven toont hoe het toestel stapsgewijs uit elkaar wordt gehaald. Hoewel het achterklepje van het toestel eigenlijk niet verwijderbaar is, blijkt het toch redelijk makkelijk van de smartphone te gaan. Nadat er een aantal schroeven worden opengedraaid, krijg je toegang tot de interne hardware.

OnePlus 2 teardown

Uit de video blijkt dat de OnePlus 2 beter  te repareren is dan zijn voorganger. Dit komt doordat veel onderdelen van de smartphone modulair en dus gemakkelijk te verwisselen zijn. Zelfs de usb-c-poort is redelijk simpel te vervangen, al is het natuurlijk onverstandig om dit zelf te doen.

Meer over de OnePlus Two

De OnePlus Two werd eind juli officieel aangekondigd en is sinds 11 augustus  verkrijgbaar, mits je over een invite beschikt. De smartphone is voorzien van een vernieuwde Snapdragon 810-chip, die minder snel warm wordt en in samenwerking met Qualcomm is ontwikkeld. Onder de motorkap is verder 3GB of 4GB aan werkgeheugen aanwezig en 16GB of 64GB aan opslagruimte.

Verder is de OnePlus Two voorzien van een 5,5 inch-scherm met een 1080p-resolutie en een 13 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. Het toestel draait op het door OnePlus ontwikkelde OxygenOS, dat op Android 5.1 is gebaseerd.

Laatste nieuws over OnePlus

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu