Alcatel 3X (2020)

1/6

Pluspunten

  • Vier camera’s op achterkant
  • Mooie, glazen behuizing
  • Grote accu van 5000 mAh

Minpunten

  • Schermresolutie niet bijzonder hoog
  • Updatebeleid is niet de beste

Dit moet je weten over de Alcatel 3X (2020)

De Alcatel 3X van 2020 is de opvolger van de Alcatel 3X (2019) en is een betaalbare smartphone met interessante specificaties. Zo zijn er op de achterkant vier camera’s te vinden en heeft de accu een capaciteit van 5000 mAh. Toestellen in dezelfde prijsklasse van andere fabrikanten zijn onder andere de Samsung Galaxy A20e of de Motorola Moto G8 Power Lite.

Alcatel 3X (2020)

Lees verder na de advertentie.

Vijf camera’s aan boord

De Alcatel 3X (2020) bevat een frontcamera en op de achterkant nog eens vier camera’s. Er zijn wat verschillen op te merken tussen het 4/64GB en 6/128GB-model. Zo komt het meest betaalbare model met een hoofdcamera van 16 megapixel, terwijl de duurdere versie een 48 megapixel-camera heeft. De andere drie camera’s op de achterzijde zijn bij beide toestellen gelijk.

Zo schiet je foto’s met de 5 megapixel-wijdhoekcamera van landschappen of architectuur. Foto’s van objecten dichtbij maak je met de macrocamera en ook kun je diepte-informatie opslaan met de vierde camera. Selfies schiet je bij het 64GB-model in 8 megapixel. De duurdere Alcatel 3X 2020-versie heeft een 13-megapixelfrontcam.

Groot scherm en nog grotere batterij

Het scherm van de 3X uit 2020 is dezelfde als die van de vorige generatie. Dat betekent dat je gebruikmaakt van een display van 6,52 inch met een resolutie van 1600 bij 720 pixels. De verhouding daarvan is 20 staat tot 9, waardoor het toestel relatief smal te noemen is.

De resolutie is daarmee niet de hoogste ooit, maar genoeg voor een filmpje, foto’s of tijdens het spelen van een spelletje. De accu is een stuk groter dan zijn voorganger en is nu 5000 mAh groot. Dat zorgt ervoor dat je makkelijk een dag of meer doorkomt op een enkele acculading.

Alcatel 3X (2020)

Processor en verschillende varianten qua geheugen

Onder de motorkap ligt een processor van MediaTek die moet zorgen voor de nodige power. Dit is zeker niet de meest krachtige chip op de markt, maar genoeg voor alledaagse taken zoals social media of een simpele game.

Er is een variant van de Alcatel 3X (2020) verkrijgbaar met 4GB RAM en 64GB interne opslag. Voor een kleine meerprijs is er ook een versie met 6GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen te verkrijgen. De interne opslag is makkelijk uit te breiden met een geheugenkaartje. Ook biedt het toestel dualsim-ondersteuning, waardoor je met een toestel op zak bereikbaar bent op twee telefoonnummers.

Deze 3X 2020 is verkrijgbaar in het zwart of groen, waarbij de achterkant gemaakt is van glas. Naast de vierdubbele camera is daar ook de fysieke vingerafdrukscanner geplaatst. Ook gezichtsherkenning is aanwezig op dit toestel, kwestie van naar de frontcam kijken en het toestel wordt vrijgegeven. Door het gebruik van glas krijgt het toestel een luxueuze uitstraling, een leuke twist in deze goedkopere prijsklasse.

Alcatel 3X (2020)

Android 10 op Alcatel 3x (2020) en prijs

De Alcatel 3X (2020) draait op Android 10, maar of het toestel ook de Android 11-update gaat krijgen is nog onbekend. Alcatel heeft zich hier nog niet expliciet over uitgelaten, maar is qua updatebeleid niet het beste jongetje van de klas. De adviesprijs van het model met 4GB RAM en 64GB interne opslag bedraagt 159,99 euro. Het model met meer werk- en opslaggeheugen (6GB/128GB) kost 189,99 euro.

Lees tot slot ook de exclusieve hands-on van de Alcatel 3X (2020) op Android Planet.

Met deze opvolger van het 3X-model uit 2019 laat Alcatel zien dat ze een complete telefoon kunnen maken voor een lager prijspunt. De accu is flink vergroot en heeft nu een capaciteit van 5000 mAh. Je hebt de beschikking tot nog meer camera’s en ook draait dit toestel direct op Android 10.

Daarbij heb je keuze uit twee modellen qua werk- en opslaggeheugen en is er plaats voor twee simkaarten. De schil is niet de zwaarste ooit, maar zal niet iedereen bekoren. Al met al lijkt Alcatel weer helemaal klaar om de strijd aan te gaan in deze prijsklasse met concurrenten als Samsung, Xiaomi en Motorola.

Deze smartphone koop je als je…. een betaalbaar toestel zoekt met een luxe uitstraling en veel cameramogelijkheden.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel 3X (2020)

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu