Google Agenda maakt afspraken plannen met collega’s makkelijker

Erwin Vogelaar
27 april 2016, 20:01
2 min leestijd
Google Agenda maakt afspraken plannen met collega’s makkelijker

Met de nieuwste update voor Google Agenda voor Android is het makkelijker om afspraken met collega’s te maken. De update is nu beschikbaar in Google Play.

Lees verder na de advertentie.

Afspraken Google Agenda

Google heeft een handige functie voor Google Agenda uitgerold, speciaal voor bedrijven die met de kalenderdienst werken. De nieuwste functie heet ‘Find a time’ en moet ervoor zorgen dat je makkelijker afspraken met collega’s kunt maken. De functie werkt alleen als er gewerkt wordt met Google Apps for Work of Edu. De update is dus niet bedoeld om een afspraak met je vrienden te maken, maar op je werk kun je de nieuwe functie binnenkort wel tegenkomen.

afspraken google agenda

Het idee achter ‘Find a time’ is dat de app een tijd voor een meeting of andere afspraak vindt wanneer iedereen beschikbaar is. Dit werkt ook in verschillende tijdzones. De functie kijkt naar de beschikbaarheid van alle deelnemers en wanneer de anderen gebruikelijk al afspraken  hebben. Als er geen geschikte tijden beschikbaar zijn, kan Google Agenda andere meetings makkelijk verschuiven. Zijn er wel geschikte tijden gevonden, dan geeft de app een lijstje met opties. Kies de beste optie en zet de afspraak in de agenda.

Vind je het jammer dat deze toffe functie alleen op het werk gebruikt wordt? In een vorige update heeft Google het al mogelijk gemaakt om makkelijker voor jezelf afspraken te maken. Je geeft in de app je doel op en op welk tijdstip je meestal aan dit doel werkt. Dan werkt Google Agenda je schema bij om je op deze manier zo goed mogelijk te helpen het doel te bereiken.

Google Agenda downloaden

Google Agenda kun je gratis downloaden in Google Play  via onderstaande link. Zoek je naar meer tips voor zakelijke apps? Check dan onze lijst met de12  beste zakelijke Android-apps voor je smartphone en tablet.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu