De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gratis streamen met Samsung TV Plus: alles wat je moet weten

Redactie
16 december 2022, 7:00
2 min leestijd
Gratis streamen met Samsung TV Plus: alles wat je moet weten

Heb je een moderne Samsung Smart TV? Dan heb je het misschien al eens voorbij zien komen: Samsung TV Plus. Wat is het, hoe werkt het en wat kun jij ermee? Dat vertellen we je in dit artikel, dus lees verder.

Lees verder na de advertentie.

Gratis online televisie kijken met Samsung TV Plus

Samsung TV Plus is een gratis streamingdienst, mits je een nieuwe Samsung Smart TV of projector hebt (2016-heden). Het bevat meerdere kanalen voor nieuws, sport, entertainment en meer. Het TV-pakket wordt ondersteund door advertenties waardoor je je creditcard opgeborgen kunt laten.

Samsung TV Plus is niet een standaard streamingdienst zoals bijvoorbeeld Netflix, maar eerder een online zenderpakket. Je kunt namelijk niet zelf precies bepalen wanneer je welke content kijkt, maar kanalen met hun eigen programmering. 

samsung tv plus

Welke zenders kan ik kijken op Samsung TV Plus?

In Nederland en België hebben gebruikers toegang tot twintig verschillende zenders. Deze zijn gesorteerd op verschillende onderwerpen zoals: Kids & Family, Lifestyle, Sport, Muziek, Films, Documentaires, Nieuws en Entertainment. 

  • Voor je dagelijkse nieuwsuitzendingen kun je op Samsung TV Plus terecht bij zenders zoals Euronews Live, Bloomberg TV+, Reuters en The Guardian.
  • Voor entertainment is het aanbod een stuk uitgebreider, enkele van de zenders zijn SBS6 Classics, FailArmy, People Are Awesome, Docustream en Museum TV FAST.
  • Onder de lifestyle categorie vinden we The Boat Show, Travelxp, Fashion TV en enkele anderen. 

Check voor het complete overzicht van alle categorieën en zenders de website van Samsung. Het aanbod wordt vaak uitgebreid, waardoor zo’n gratis zenderpakket zelfs nóg beter wordt.

Samsung TV Plus is handig in gebruik

Zoals gezegd hoef je Samsung TV Plus niet zelf te downloaden. De app is namelijk standaard geïnstalleerd. Er is naast de installatie ook geen registratie nodig. Zelfs zonder Samsung-account maak je al gebruik van de service.

Een Samsung-account zorgt wel voor extra opties. Denk aan doorgaan met kijken waar je gebleven was, kijkherinneringen instellen en meer. Als je al een account bij Samsung hebt, dan werkt die direct met je Smart TV. Je hoeft daarvoor geen nieuw account aan te maken. 

samsung tv plus tv

In de toekomst niet alleen beschikbaar op je televisie

Ondanks dat ‘TV’ letterlijk in de naam zit van Samsung TV Plus, heb je in de toekomst misschien niet per se een Samsung Smart TV nodig om te kijken. Je kunt namelijk in de VS al op alle Galaxy-apparaten van Samsung kijken. Dat betekent dat je ook televisie kunt kijken op je Samsung smartphone en –tablet.

Of Samsung TV Plus voor smartphones en tablets ook in Nederland beschikbaar wordt, is nog niet bekend. Wij houden het in de gaten en kijken er al erg naar uit!

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu