Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung Internet Browser krijgt grote update met donkere modus en meer

Wouter Nijsen
21 maart 2019, 11:49
2 min leestijd
Samsung Internet Browser krijgt grote update met donkere modus en meer

De Samsung Internet Browser, die standaard met alle smartphones van het Zuid-Koreaanse bedrijf worden geleverd, heeft een grote update gekregen. De nieuwste versie maakt het makkelijker om de browser met één hand te bedienen, terwijl ook een donkere modus wordt toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

One UI-update met donkere modus

Versie 9.2 van de Samsung Internet Browser maakt de browser klaar voor de toekomst. De update introduceert diverse verbeteringen zodat je de browser makkelijker met één hand kunt bedienen, door belangrijke interface-elementen naar beneden te verplaatsen.

Dit is één van de speerpunten van One UI, de nieuwe Android-skin van Samsung die al naar diverse telefoons is uitgerold. Voorbeelden hiervan zijn de Galaxy S9, S9 Plus, Note 9 en Galaxy A8 (2018). De A8 (2018) kreeg onlangs de Android Pie-update.

Ook nieuw in de Samsung Internet Browser is de Dark Mode; oftewel een donkere modus die het uiterlijk van webpagina’s volledig aanpast. Dat is fijn wanneer je in de avonduren rustig wil browsen, zonder last te hebben van het felle licht dat van je smartphonescherm af komt. Een donkere modus is bovendien gunstig voor de accuduur van je telefoon, mits deze over een oled-scherm beschikt. De meeste Samsung-toestellen hebben dit gelukkig.

Heb je op je Samsung-telefoon al de donkere modus van One UI ingeschakeld, dan gebruikt de browser standaard donkere kleuren. Handig is dat je te allen tijde de Dark Mode in- of uit kan schakelen. Dit doe je via het instellingenknopje rechtsonder, door op ‘Donkere stand’ te tikken. Vervolgens krijgt de website die je op dat moment bezoekt een donkere kleur, met bijvoorbeeld een zwarte achtergrond en zachte, lichte letters.

Samsung Internet Browser downloaden

Hoewel de naam van de app anders doet vermoeden, is de Samsung Internet Browser op vrijwel alle Android-toestellen te gebruiken. Wel moet je telefoon op Android 5.0 of hoger draaien. Via onderstaande link kun je de browser in de Play Store downloaden.

Is de nieuwste versie nog niet beschikbaar, dan kun je ook handmatig het apk-bestand binnenhalen. Instructies vind je in onze tip over het installeren van apk-bestanden op je Android.

Download Samsung Internet Browser in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu