De 7 beste Android-apps in Google Play van week 38 – 2016

Wouter Nijsen
25 september 2016, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 38 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 38

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week uiteraard aandacht aan de Google Allo, de geinige game Paper Planes en de nieuwe reis-app Google Trips. Lees gauw verder!

1. Google Allo

allo

Allo, de nieuwe chat-app van Google, is nu te downloaden in Nederland. Met Allo introduceert Google zijn eigen virtuele assistent, niet geheel verrassend de Google Assistant genoemd. Deze heeft zijn eigen chatvenster in de app waar je al je vragen, opdrachten en meer kwijt kunt. Dat gaat precies zoals in een normaal gesprek: je hoeft niet specifieke commando’s volgen, maar stelt normale, menselijke vragen.

Zo kun je de Google Assistant bijvoorbeeld vragen om grappen, het laatste nieuws of het weerbericht. Met “Can you wake me up at 8am?” stel je een wekker in voor de volgende ochtend, terwijl je met “Remind me to throw out the trash tomorrow” direct een reminder instelt. Maar Assistant gaat verder: stuur foto’s en de app probeert automatisch te herkennen wat erop staat, of vraag naar leuke restaurants in de buurt voor suggesties. Lees meer over Google Allo.

Download Google Allo in Google Play (gratis)

2. Firefox

firefox-logo

Het kan wel eens gebeuren: je hebt een lang artikel geopend op je smartphone, maar geen tijd om het helemaal af te lezen. Wil je het later alsnog bekijken op een moment dat je even geen internet hebt, dan probeert de pagina opeens te herladen. Best wel lastig als je bijvoorbeeld op een vliegtuig zit en met geen mogelijkheid weer internet krijgt.

Mozilla pakt dat probleem aan met de Android-versie van Firefox 49, in een update die vanaf vandaag wordt uitgerold. De browser zal je tabs zoveel mogelijk in het geheugen proberen te houden zodat je ze ook offline terug kunt lezen. Daarvoor heb je wel een toestel met wat meer geheugen nodig. Hoe meer werkgeheugen je smartphone heeft, hoe groter het aantal tabbladen dat offline onthouden wordt.

Download Firefox 49 in Google Play (gratis)

3. Tinder

Tinder

Populaire dating-app Tinder heeft een nieuwe partner gevonden: Spotify. Niet alleen kun je nu je favoriete nummer laten horen, maar je kunt ook matches vinden door op mensen te zoeken die een gelijke muzieksmaak hebben. Je kunt nu op je Tinder-profiel aangeven wat je favoriete artiesten en genres zijn en je kiest een Anthem dat jou moet definiëren. Dit betekent dus dat je één liedje moet vinden dat exact vertelt wie jij bent.

Heb je een Spotify-account verbonden met je Tinder-account, dan kun je zien of je artiesten met anderen gemeen hebt. Zo voorkom je dat je iemand gaat daten met een verschrikkelijke muzieksmaak, of heb je juist een overeenkomst dat als goede start kan dienen voor een leuke date.

Download Tinder in Google Play (gratis)

4. Solid Explorer

solidexplorer2

Solid Explorer 2.2 is nu in de Play Store te vinden. De bestandsbeheerder biedt je net als voorheen uitgebreidere controle over de bestanden op je Android-toestel, maar is nu uitgebreid met allerlei functies die de app aangenamer én handiger moeten maken. Hoewel Android over een ingebouwde bestandsbeheerder beschikt, is Solid Explorer al jaren een uitgebreider, beter alternatief.

Na de update beschikt de app over de mogelijkheid om je bestanden versleuteld op te slaan. Je kunt ervoor kiezen om individuele bestanden of zelfs complete foto’s te versleutelen met het AES256-algoritme. Deze worden vervolgens in een aparte map geplaatst, die alleen geopend kan worden met een door jou gekozen wachtwoord. Mocht je gewone wachtwoorden niet vertrouwen, dan kun je je bestanden ook verstoppen achter je vingerafdruk.

Download Solid Explorer in Google Play (gratis)

5. Google Trips

google trips

De zomer is net ten einde en Google komt nog even met een vakantie-app. De timing is niet heel handig, maar de app staat in ieder geval klaar voor je komende trip. Het idee van de app is dat het allerlei reisinformatie op een centrale plek zet, zodat je in principe alleen de app nodig hebt en je vervolgens altijd je route vindt en je alles zult zien wat je had willen zien. Zelfs zonder internetconnectie.

Al je reserveringen, van je vlucht, hotel enzovoort worden bijvoorbeeld al automatisch via Gmail geïmporteerd. Staat deze info niet in je Gmail-inbox? Dan kun je de e-mails altijd even doorsturen zodat Google Trips ze toch oppikt. De app is vooral handig om dingen te vinden die je kunt doen. Deze locaties worden opgedeeld in top spots, favorieten van de locals en allerlei categorieën zoals architectuur, dance clubs en zelfs goede locaties voor een selfie.

Download Google Trips in Google Play (gratis)

6. Paper Planes

Paper Planes

Google liet Paper Planes al zien op zijn ontwikkelaarsconferentie deze zomer, maar vanaf deze week is de app ook in de Play Store te vinden. Daarmee viert het bedrijf de Internationele Dag van de Vrede, want met de papieren vliegtuigjes hoopt de ontwikkelaar wat meer vriendelijkheid in de wereld te brengen.

Het is een bedrieglijk simpele, maar wel geinige app. Na het openen krijg je een blanco vel in beeld waar je een stempel met je locatie op zet. Vervolgens vouw je dat vel tot een vliegtuig, waarna je met je telefoon moet zwiepen door de lucht alsof het een echt papieren vliegtuigje is. De app waarschuwt je overigens wel om je telefoon goed vast te houden, voor deze door het raam vliegt. Met een goede zwiep suist je vliegtuig vervolgens weg.

Download Paper Planes in Google Play (gratis)

7. Google Foto’s

vakantie apps google

Met het vernieuwde Google Foto’s wordt het een stuk makkelijker om je foto’s direct met vrienden, familie of collega’s te delen. Druk je straks op de Deel-knop, dan krijg je direct contactpersonen in beeld. Ben je bevriend met ze via Foto’s, dan krijgen ze een notificatie dat er een foto gedeeld wordt. Ook andere mensen uit je contactenlijst kun je direct via de mail of sms voorzien van een linkje naar de foto of het album dat je probeert te delen.

Daarnaast worden de automatische video’s van Google Foto’s verbeterd. De app probeert nu al automatisch verschillende foto’s die je op één dag of op één locatie maakt te verzamelen en van muziek en verschillende effecten te voorzien. Zo heb je zonder veel moeite een overzicht van je verjaardagsfeestje of een vakantie in videovorm.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu