De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 42 – 2019

Michel van 't Klaphek
20 oktober 2019, 16:01
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 42 – 2019

De nieuwe week gaat weer bijna beginnen, maar niet voordat wij de beste Android-apps, games en updates van de afgelopen zeven dagen op een rijtje hebben gezet. Dit zijn volgens de redactie van Android Planet de beste Android-apps van week 42 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

1. GeForce Now

Met GeForce Now kun je volwaardige consolegames op je smartphone spelen. De Google Stadia-concurrent is vanaf nu beschikbaar voor Android. Je vindt de gamedienst echter (nog) niet in de Play Store.

GeForce Now voor Android werd afgelopen zomer aangekondigd en rolt vanaf nu uit. De dienst om volwaardige consolegames op je smartphone te spelen verschijnt eerst in Zuid-Korea. Via een omweg kun je de app echter nu al in Nederland downloaden, mits je je destijds hebt ingeschreven voor de bèta.

→ Lees verder hoe je GeForce Now voor Android kunt downloaden

2. Pod

Pod is een nieuw sociaal netwerk, maar dan offline. Het platform zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijk met mensen in de omgeving kunt afspreken. Hierbij wordt ook rekening gehouden met hobbies en interesses. Na het aanmaken van een profiel ben je klaar om offline te gaan.

Een centraal element in Pod is het mapje. Hierop zie je welke mensen in de buurt zijn, en wat voor interesses ze hebben. Zoals altijd het geval bij sociale apps, valt of staat het succes van Pod met het aantal gebruikers. Momenteel is het kaartje in mijn omgeving behoorlijk leeg. Het idee achter Pod is echter alleraardigst.

→ Download Pod in de Google Play Store (gratis)

3. Google Foto’s

Bewaar jij administratie het liefst digitaal? Dan heeft Google Foto’s er een handige functie bijgekregen. Je kunt voortaan foto’s van documenten automatisch bijsnijden. Op die manier wordt onnodige witruimte afgesneden. De functie werkt daarom het best bij documenten die recht gefotografeerd zijn.

Documenten bijsnijden Google Foto's uit

Mocht Google Foto’s het plaatje verkeerd bijsnijden kun je deze altijd handmatig corrigeren. In ons artikel over documenten bijsnijden in Google Foto’s leggen we stap voor stap uit hoe het werkt. De functie werkt namelijk heel simpel, maar je moet wel even weten waar hij zit.

→ Download Google Foto’s in de Google Play Store (gratis)

4. Efteling Kids

Leuk voor jong en oud: zo valt Efteling Kids het best te omschrijven. Alhoewel de app in principe bedoeld is voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud, kunnen ook volwassenen zich er prima mee vermaken. De kleintjes kunnen aan de slag met spelletjes en puzzels, terwijl vader en moeder nostalgische herinneringen aan de sprookjes van vroeger ophalen.

Heb je binnenkort een bezoekje op de planning staan? Dankzij de virtuele tour kunnen de kinderen alvast een sneak-peek nemen. Ook leuk zijn de digitale kleurplaten. Extra fijn is dat Efteling Kids geen reclames heeft. Bovendien kun je als ouder een timer instellen, zodat de app bijvoorbeeld automatisch na 30 minuten blokkeert.

→ Download Efteling Kids in de Google Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu