De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 45 – 2017

Wouter Nijsen
12 november 2017, 16:11
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 45 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 45

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met Monument Valley 2 voor Android, de verbeterde Rabo Wallet-app en toffe nieuwe South Park-game. Lees gauw verder!

1. Monument Valley 2

Het vervolg op één van de mooiste mobiele games is eindelijk ook voor Android verkrijgbaar. In Monument Valley 2 neem je, net als in de originele game, Ro bij de hand. Door op het scherm te tikken en te draaien aan schakelaars verken je met haar de wereld. Dit keer is Ro echter niet alleen: de moeder wordt vergezeld door haar dochter. De twee worden regelmatig van elkaar gescheiden, en het is aan jou om ze, door de puzzels op te lossen, weer bij elkaar te brengen.

Echt moeilijk is Monument Valley 2 niet. Net als bij het eerste deel is een oplossing al vrij snel zichtbaar als je even goed naar een puzzel staart. Je speelt de game dan ook vooral voor de prachtige beelden: elke wereld weet je weer op een andere wijze visueel te verrassen. In totaal zijn er veertien werelden om te ontdekken, iets meer dan de originele game en genoeg om je meerdere uren zoet te houden.

Download Monument Valley 2 in Google Play (5,49 euro)

2. Google Files Go

google files go

Bijna elke Android-smartphone wordt standaard geleverd met een bestandsbeheerder. Vaak is dat een app die je hooguit een paar keer opent, een ondoorgrondelijk doolhof van mappen en documenten. Met Files Go hoopt Google die bestandenbrei inzichtelijk te maken. Zodra je de app opent, krijg je namelijk niet de bekende mappen te zien maar een overzicht met verschillende tips om ruimte vrij te maken.

Op losse kaarten wordt bijvoorbeeld getoond welke tijdelijke bestanden weg mogen, welke hele grote bestanden je al een tijdje niet hebt aangeraakt en of er bijvoorbeeld dubbele afbeeldingen op je smartphone staan. Vooral op toestellen waar de opslagruimte beperkt is, zijn dergelijke tips wel zo handig. Daarnaast maakt Files Go het makkelijker om bestanden te delen via bluetooth. In de app selecteer je de foto’s, video’s of documenten die je naar een vriend in de buurt wil sturen.

Download Google Files Go in Google Play (gratis)

3. South Park: Phone Destroyer

Deze week verscheen South Park: Phone Destroyer, een mobiele game waar veel fans naar uit hebben gekeken. Phone Destroyer is een kaartspel, waarin de bekende personage allemaal een eigen kaart en speciale vaardigheden hebben. Aan jou de taak om alle kaarten (ongeveer 80 stuks) te verzamelen en hiermee gevechten te voeren. Middels updates worden de komende maanden nieuwe kaarten en personages toegevoegd.

South Park: Phone Destroyer bevat een uitgebreide singleplayer campagne, waarin je een verhaal doorloopt en missies voltooit. Dat verhaal is geschreven door de oorspronkelijke bedenkers van South Park. Ook kun je het opnemen tegen andere spelers in real time gevechten. Het spel is gratis, maar bevat wel verschillende in-app aankopen.

Download South Park: Phone Destroyer in Google Play (gratis)

4. Rabo Wallet

rabo wallet

Door de vernieuwde Rabo Wallet-app kunnen Rabobank-klanten eindelijk betalen met hun smartphone. Je hoeft niet langer over een speciale simkaart te beschikken, maar je Android-smartphone moet wel een nfc-chip hebben om betalingen te verrichten. De app werkt op alle toestellen met Android 5.0 (Lollipop) of hoger, al zijn er twee uitzonderingen: de Nokia 6 en LG G2.

Met de app vervang je je bankpas dus door je smartphone. Houd bij in de winkel het toestel tegen de betaalterminal, en er wordt direct afgerekend. Daarnaast is het met de Rabo Wallet-app mogelijk om klantenkaarten op te slaan, ook is er ondersteuning voor mobiel parkeren. De Wallet-app is tot 1 januari 2018 gratis te gebruiken, daarna betaal je 50 eurocent per maand. De eerste zes maanden zijn gratis.

Download Rabo Wallet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu