Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

LG G2

LG G2
9,0
Scherm 5.2 inch
Camera 13 megapixel

LG G2: nieuw vlaggenschip met uitstekende specs

De LG G2 heeft een groot 5,2 inch-scherm, laat de serienaam Optimus – waar LG eerder nog mee werkte – vallen en alle fysieke knoppen zijn bij het toestel naar de achterkant verplaatst. Het inzicht voor dit ‘Back Button’-concept is volgens LG verkregen uit het bestuderen van gebruikers. Hieruit bleek dat hoe groter de telefoon werd, hoe moeilijker het werd om de knoppen goed te kunnen bereiken. Dankzij de knoppen aan de achterzijde moet het makkelijker zijn om het toestel aan en uit te zetten en om het volume te regelen.

Door lang te drukken op de volumeknoppen op de achterkant van de LG G2 kunnen gebruikers QuickMemoTM en de camera activeren, om respectievelijk een notitie en een foto te maken. Als de G2 met het beeldscherm naar boven ligt, hoeft de telefoon daarnaast niet te worden opgetild om op de aan-/uitknop op de achterkant te drukken. De LG G2 kan ook door tweemaal op het display te tikken worden ingeschakeld.

De LG G2 in vogelvlucht

De LG G2 is het vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant voor 2013, maar ook nu komt het toestel nog goed mee. Dat komt dankzij de prima specificaties en het feit dat de smartphone draait op een recente Android-versie. Hieronder vind je de belangrijkste features van de LG G2 op een rijtje. Kom ook meer te weten over zijn opvolger, de LG G3.

  • 5,2 inch-full-hd-scherm (1080 x 1920 pixels)
  • 2,3GHz quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen
  • 16 of 32GB aan opslagruimte (uitbreidbaar)
  • 13-megapixel-camera, 2,1-megapixel-frontcamera

Meer over de LG G2

LG G2 Android 4.4-updateHet nieuwe LG-toestel heeft bovendien een erg dunne bezel. Dit is de ruimte tussen de randen van het scherm en de daadwerkelijke rand van de telefoon. Hierdoor oogt het scherm nog groter en heeft vooral de voorkant van de Android-smartphone  een strakke look. Het 5,2 inch-scherm van de LG G2 heeft een full-hd-resolutie van 1920 — 1080 pixels. De LG G2 huisvest verder een Qualcomm Snapdragon 800 quadcore-processor die op 2,26Ghz draait, 2GB aan intern werkgeheugen, een 13-megapixel-camera aan de achterzijde, 2,1-megapixel-camera aan de voorzijde en 16GB/32GB aan interne opslagruimte. De telefoon draait op Android 4.2.2, de voorlaatste versie van Googles besturingssysteem.

Het toestel krijgt zijn energie van een grote accu met een capaciteit van maar liefst 3000 mAh. Daarnaast zou de nieuw grafische technologie ‘gram’ de totale batterijduur met 10 procent moeten verlengen. Door de batterij is het formaat 138,5 x 70,9 x 8,9 millimeter en het gewicht van de smartphone bedraagt 143 gram. Meer lezen? Check onze uitgebreide LG G2 review.

Conclusie LG G2 Review

De LG G2 is de beste smartphone die LG tot op heden heeft ontwikkeld. Het toestel is op verschillende punten indrukwekkend. Zo oogt het scherm prachtig en heerlijk groot, is de snelheid dik in orde, weet de 13 megapixel-camera te verrassen en valt de accuduur alles behalve tegen. Zelfs de powerknop aan de achterkant zal veel mensen nog kunnen bekoren. Daar komt nog eens bij dat de LG G2 een adviesprijs van maar 549 euro heeft: een hele schappelijke prijs als je enkele prijzen van recente concurrenten erbij pakt. Het grote minpunt van de LG G2 blijft de overdreven aanwezige software die op sommige punten enorm veel op Samsung lijkt. Daarnaast staat LG ook niet bekend om het regelmatig updaten van zijn toestellen. “Dat vinden wij ook geen goede zaak en gaan dat helemaal anders aanpakken”, aldus Bas Dekker, commercieel directeur bij LG tegenover Android Planet. Met die belofte zou de LG G2 wel eens een hele fraaie aankoop kunnen worden, ook met het oog op de toekomst.

Pluspunten G2

  • Prachtig full-hd-scherm
  • Snelle hardware
  • Recente Android-versie

Minpunten G2

  • Gemiddelde accuduur
  • Android-skin is erg druk
LG G2
9,0
Welke LG G2 wil je?
Wij hebben momenteel geen LG G2 aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

LG G2 video

Bekijk alle LG G2 video's

Laatste berichten

Nu beschikbaar: Android Lollipop-update voor de LG G2

Nu beschikbaar: Android Lollipop-update voor de LG G2

Nieuws LG is gestart met de uitrol van de LG G2 Lollipop-update in Nederland. De update voor het vlaggenschip van 2013 werd deze maand verwacht en LG heeft zich dus netjes aan zijn afspraak gehouden.
Video toont Android 5.0 Lollipop op de LG G2

Video toont Android 5.0 Lollipop op de LG G2

Video's Net als de LG G3 zal ook LG's vlaggenschip van 2013 van Android 5.0 Lollipop worden voorzien. Deze verschijnt ergens de komende weken, al duidt deze LG G2 Android 5.0-video erop dat we niet al te lang meer hoeven te wachten.
LG G2 krijgt in 2015 update naar Android L

LG G2 krijgt in 2015 update naar Android L

Nieuws De LG G2 ontvangt in 2015 een update naar Android L, zo heeft een LG-persvoorlichter bekendgemaakt. Ook komt de fraaie interface van de LG G3, met platte elementen en een…
Toptoestellen LG krijgen ontgrendelmethode Knock Code

Toptoestellen LG krijgen ontgrendelmethode Knock Code

Nieuws De LG G2 en LG G Flex, de twee huidige topmodellen van de Zuid-Koreaanse fabrikant, krijgen in april een update die Knock Code met zich meebrengt. Die functie zorgt ervoor…
LG gestart met uitrol LG G2 Android 4.4-update, ook in Nederland

LG gestart met uitrol LG G2 Android 4.4-update, ook in Nederland

Nieuws Goed nieuws voor bezitters van een LG G2: de Zuid-Koreaanse fabrikant is ein-de-lijk begonnen met de uitrol van de laatste versie van Android 4.4 (KitKat) voor het toestel. De update…