De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Installeer deze 8 apps om geld te verdienen met je smartphone

Erwin Vogelaar
20 september 2018, 16:04
5 min leestijd
Installeer deze 8 apps om geld te verdienen met je smartphone

Veel apps in de Play Store geven euro’s weg, maar welke zijn de moeite waard? Wij zetten acht Android-apps op een rij waarmee je geld kunt verdienen.

Lees verder na de advertentie.

Geld verdienen met apps

Is het mogelijk om geld te verdienen door het gebruik van apps? Absoluut. Kun je daar van leven? Nee, helaas. Met onderstaande apps krijg je wel de mogelijkheid om via opdrachtjes of quizzen een leuk zakcentje te verdienen. Houd wel altijd in het achterhoofd dat bedrijven je niet zomaar geld geven. Zo word je in de ene app betaald voor het kijken van reclame en geef je in de andere app informatie over jezelf weg.

1. HQ

geld verdienen

De Amerikaanse app HQ zet een quizmaster in beeld die alle spelers tegelijk door twaalf vragen leidt. Door op je scherm te tikken kies je het juiste antwoord. Heb je alle vragen goed, dan wordt de prijzenpot onder alle winnaars verdeeld. Deze prijzenpot is vaak behoorlijk riant, dus met een beetje kennis heb je best kans op enkele dollar die je direct uit laat betalen. Kennis van Amerikaanse sport, politiek en geografie is wel gewenst.

Lees ook: HQ toont dat de toekomst van apps bij video ligt

Hoe verdient HQ geld? HQ verdient onder andere geld met advertenties. Deze reclame is soms opvallend, als het prijzengeld wordt gesponsord door een merk of film, maar wordt soms ook onopvallend in beeld geplaatst via de vragen.

Download HQ in Google Play (gratis)

2. Lucky13

geld verdienen

Lucky13 is vergelijkbaar met HQ, maar dan Nederlands. Hierdoor is er een grotere kans dat je daadwerkelijk de antwoorden op de vragen weet. De prijzenpotten zijn een stuk lager dan bij HQ, maar dat mag de pret niet drukken. In tegenstelling tot HQ moet je niet twaalf, maar dertien vragen goed hebben in deze quiz.

Lees ook: Nederlandse HQ heeft opstartproblemen

Hoe verdient Lucky13 geld? Lucky13 wordt ook op televisie uitgezonden met reclames ervoor en erna. Daarnaast kunnen spelers in de app een extra leven verdienen door aandachtig naar een reclame te kijken en daar een vraag over te beantwoorden. Ook kan er reclame in de vragen zitten.

Download Lucky13 in Google Play (gratis)

3. Google Opinion Rewards

geld verdienen

Met Google Opinion Rewards krijg je enquêtes aangeboden door Google. Vaak zijn deze enquêtes verbonden aan je gedrag. Zo weet Google in welke winkel je bent geweest of wat je op YouTube hebt gekeken. Andere momenten krijg je meer algemene vragen voorgeschoteld. Bijvoorbeeld of je een specifiek merk recentelijk hebt gebruikt. Voor elke ingevulde enquête krijg je een klein bedrag. Dat geld geef je uit in de Play Store. Vul je de enquêtes niet eerlijk in, dan krijgt Google dat snel in de gaten en krijg je geen nieuwe vragen meer.

Hoe verdient Google Opinion Rewards geld? Zoals altijd verdient Google geld met het verzamelen van data. Google Opinion Rewards is een manier om zeer specifieke data van jou te verzamelen, maar ook om Google-diensten te verbeteren.

Download Google Opinion Rewards in Google Play (gratis)

4. SmartSpotter

geld verdienen

Met SmartSpotter moet je aan het werk om geld te verdienen. Installeer je de app, dan kun je op een kaart opdrachtjes vinden. Bijvoorbeeld de opdracht om een specifiek product in een winkel op de foto te zetten. De fabrikant wil namelijk weten hoe zijn producten worden getoond in de winkel. Je weet van te voren precies hoeveel geld je per opdracht verdient en wat je moet doen. De hoeveelheid euro die je verdient is vergeleken met het werk niet veel, maar de app kan toch een leuk zakcentje opleveren.

Hoe verdient SmartSpotter geld? SmartSpotter verdient onder andere geld door de bedrijven die opdrachten uitzetten.

Download SmartSpotter in Google Play (gratis)

5. Roamler

geld verdienen

Roamler is vergelijkbaar met SmartSpotter. Je ziet opdrachtjes die je kunt uitvoeren, waarbij je bijvoorbeeld een product of een promotiedisplay op de foto moet zetten. Je wordt dus ingehuurd door bedrijven of te zien of hun producten en promotiecampagnes goed worden neergezet.

Hoe verdient Roamler geld? Net als met SmartSpotter verident Roamler geld door de bedrijven die de opdrachten uitzetten en daarvoor betalen.

Download Roamler in Google Play (gratis)

6. NuCash.nl

geld verdienen

Met NuCash.nl moet je allerlei opdrachtjes doen waarvoor je de deur niet uit hoeft. Een deel van de app is gereserveerd voor online shopping met korting, maar daarnaast kun je ook geld verdienen met het ontvangen en lezen van e-mails, het klikken op advertenties en het invullen van enquêtes.

Hoe verdient NuCash.nl geld? NuCash.nl werkt nauw samen met webshops om je daarheen te lokken en laat je letterlijk op advertenties klikken en advertentie-mails lezen.

Download NuClash.nl in Google Play (gratis)

7. Foap

geld verdienen

Met Foap krijg je een kans om geld te verdienen met je foto’s. De app staat tussen bedrijven die goedkope foto’s zoeken en amateurfotograven met talent in. In tegenstelling tot de andere apps in deze lijst, moet je met Foap dus wel echt goed in iets zijn. Je moet mooie foto’s kunnen maken en een portfolio opzetten.

Hoe verdient Foap geld? Foap steekt een riant deel van de opbrengst in eigen zak.

Download Foap in Google Play (gratis)

8. Sweatcoin

geld verdienen

Met Sweatcoin verdien je geld door te lopen. Eigenlijk verdien je Sweatcoins die je soms kunt omruilen voor echt geld en dat kan best lastig zijn. Tevens betaal je met je accu en persoonlijke informatie. Toch is het mogelijk om wat euro aan deze app over te houden. Lees meer over Sweatcoin.

Hoe verdient Sweatcoin geld? Sweatcoin heeft deals met bedrijven die hun advertenties laten zien of producten aanbieden in de winkel. Ook maakt Sweatcoin gebruik van affiliate-links en wordt er dus geld verdient als jij via de Sweatcoin-winkel een account ergens maakt.

Download Sweatcoin in Google Play (gratis)

Eropuit zonder beloning

Wil je er dagelijks op uit met een duidelijke opdracht, maar hoef je er geen geld voor terug? Check dan ons overzicht met 5 fijne Android-apps om je stappen bij te houden. Een goede gezondheid is toch de beste beloning.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu