3 dingen die je moet weten over het nieuwe Google Fit: Googles gezondheidsassistent

Michel van 't Klaphek
21 augustus 2018, 19:08
3 min leestijd
3 dingen die je moet weten over het nieuwe Google Fit: Googles gezondheidsassistent

Stilzitten is funest voor je gezondheid en daarom probeert Google Fit je aan het bewegen te krijgen. De Google-gezondheidsassistent heeft een grote update gekregen en Android Planet zet de belangrijkste veranderingen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Google Fit-update: verdien punten, krijg gezondheidstips en meer

Google Fit heeft een grote update gekregen. De zoekmachinegigant heeft hiervoor samengewerkt met twee grote gezondheidsinstanties en probeert mensen te motiveren om meer te bewegen. Daarnaast is het ontwerp vernieuwd. De update rolt eind deze week uit.

1. Punten sparen

De klassieke stappenteller kennen we nu wel en daarom gooit Google Fit het over een andere boeg. Gebruikers worden gemotiveerd dagelijks twee doelen te behalen: Move Minutes en Heart Points. Wanneer je genoeg van beiden verzamelt krijg je een ringetje, net zoals in de Activiteit-app van Apple.

Google-Fit-update-screen

Move Minutes staan voor het aantal minuten dat je dagelijks in beweging bent. Het gaat hier dus niet alleen om een bepaald aantal stappen lopen, maar alle beweging wordt meegeteld. Je verdient dus bewegingsminuten door met de fiets naar werk te gaan en de trap te gebruiken in plaats van de lift.

Wanneer je deze activiteiten heel intensief uitvoert, en daardoor je hartslag omhooggaat, verdient je Health Points, ofwel hartpunten. Je hoeft hiervoor dus niet per se naar de sportschool, maar kunt ook een sportief tempo aanhouden tijdens het wandelen.

Elke minuut die je intensief beweegt staat gelijk aan één hartpunt. Ben je helemaal sportief bezig, zoals tijdens het hardlopen of kickboksen, dan verzamel je twee punten per minuut.

2. Wetenschappelijk onderbouwd

Google Fit is gemaakt in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie en American Hearth Organisation (AHA). De aanbevelingen die de app doet zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van deze twee instanties.

Google Fit houdt daarom bij hoeveel je deze week nog moet bewegen om gezond te blijven. De gezondheidsadviezen worden voor jou op maat gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd, geslacht en levensstijl.

Google-Fit-update-3

Wanneer je deze week bijvoorbeeld nog twintig minuten op een gemiddeld tempo moet sporten word je hieraan herinnert. Verder krijg je tips op basis van je eerdere activiteit over hoe je dit aantal minuten het best kunt behalen.

Google Fit werkt samen met populaire sport-apps zoals Strava, Runkeeper en MyFitnessPal. De activiteiten uit deze apps kun je importeren naar Google waardoor geen sportiviteit verloren gaat. Google Fit werkt op vrijwel iedere Android-smartphone en Wear OS-horloge. Wanneer je een slim horloge draagt wordt automatisch rekening gehouden met je hartslag.

3. Fris jasje

Bovenop alle vernieuwingen is de app ook in een fris, modern jasje gestoken. Het Material-design is toegepast waardoor Fit een stuk strakker oogt en meer in lijn is met overige Google-apps.

Verder is het programma simpeler gemaakt door het behalen van bewegingsminuten en hartpunten centraal te stellen. Hierdoor zie je in één oogopslag hoe je resultaten er deze week voorstaan. Ook is het dagboek vernieuwd, waarin je onder meer je hartslag in de loop der tijd kunt monitoren. Daarnaast wordt hier een overzicht van je vorige trainingssessies weergeven.

Beschikbaarheid en downloaden

Het vernieuwde Google Fit rolt vanaf eind deze week uit voor Android-smartphones en Wear OS-smartwatches.

→ Download Google Fit in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu