De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google Fit: het complete overzicht

Redactie
2 min leestijd
Google Fit

Ook Google betreedt de fitness- en gezondheidsmarkt met een eigen platform, genaamd Google Fit. Aan dit platform kun je fitness-apps en -apparaten aansluiten, waarmee het gemakkelijker wordt om gegevens van verschillende bronnen op één plek te analyseren. Zo maak je dus een compleet gezondheidsprofiel op je Android-toestel.

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws over Google Fit

Wat is het?

Google Fit is een platform dat informatie over de gezondheid van gebruikers verzamelt, en deze door de gebruiker laat raadplegen. De informatie wordt gehaald uit apps en apparaten van anderen, zoals de populaire RunKeeper-app, Fitbit Flex-stappenteller of de Nike Fuelband-armband. Google werkt samen met onder meer Nike, Intel, Adidas, Withings, RunKeeper en Basis, waarvan de Nike Fuelband één van de belangrijkste producten is waarmee Google Fit samenwerkt.

Moto-360-hands-on-steps-1024x682

Gebruikers kunnen met Google Fit inzicht krijgen in hun gezondheid op basis van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het aantal gezette stappen, hun hartslag, hetgeen ze hebben gegeten en natuurlijk het aantal verbrande calorieën. Al die informatie wordt gehaald uit apps en apparaten die de Google Fit API ondersteunen. Deze API kunnen ontwikkelaars gewoon aan hun apps en producten toevoegen, waardoor er waarschijnlijk heel veel Google Fit-apps en -producten de komende jaren worden geïntroduceerd.

Wat kun je ermee?

Google-Fit (1)

Google Fit is op een belangrijk moment gekomen, want Google was  ook al een tijd bezig met Android Wear: het mobiele besturingssysteem voor wearables. Al die wearables beschikken normaliter over stappentellers, hartslagmeters en andere gezondheidsfeatures. De data die deze wearables verzamelen, in combinatie met de informatie die apps kunnen verzamelen, biedt een enorm uitgebreid gezondheidsprofiel van de gebruiker. Zo zijn er bijvoorbeeld apps die bijhouden of je genoeg water drinkt – als je een glas water drinkt, druk je bijvoorbeeld op een knop in de app -, en die informatie wordt dan gesynchroniseerd met informatie van andere apps en producten.

Maar het doel van Google Fit is om je bewuster te laten leven. Drink je genoeg water, beweeg je genoeg en is je hartslag in ruststand niet te hoog? Ook kun je bijvoorbeeld je eet- en drinkpatroon in kaart brengen en het is zelfs mogelijk om via apps of accessoires je slaap te meten. Zo kun je bijvoorbeeld in je lichte slaap wakker worden gemaakt, en vervolgens in Google Fit zien of je die nacht lekker hebt geslapen. Als je jezelf een dag wat minder uitgerust voelt en je ziet dat je een onrustige nacht hebt gehad, weet je waardoor het komt.

Google Fit release in Nederland

Google Fit is samen met Android 5.0 geïntroduceerd. De nieuwe Android-versie is in de herfst van 2014 officieel uitgebracht, waarna Google Fit ook voor Android-gebruikers beschikbaar werd. Google heeft daarnaast de API beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars, zodat steeds meer apps en producten compatibel gemaakt kunnen worden met het gezondheidsplatform.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu