Nu te downloaden: het vernieuwde Google Hangouts 4.0

Gijs Ettes
10 augustus 2015, 17:12
2 min leestijd
Nu te downloaden: het vernieuwde Google Hangouts 4.0

Google brengt eindelijk een nieuwe versie van chat-app Hangouts uit. Versie 4.0  wordt  gefaseerd beschikbaar in Google Play, waardoor het even kan duren voordat alle gebruikers kunnen updaten.

Lees verder na de advertentie.

Google Hangouts 4.0 in beeld

In een blogpost meldt Google dat Hangouts 4.0 sneller en simpeler werkt. Wat direct opvalt aan de vernieuwde app is de actieknop rechtsonder, die typerend is voor het Material Design van Android, maar in de vorige  versie nog afwezig was. Door op de knop te drukken kun je nieuwe (video)gesprekken starten, groepen aanmaken en snel veelgebruikte contacten kiezen. De tabbladen bovenin zijn daardoor niet meer nodig en zijn in  de nieuwe app dan ook verdwenen.

google hangouts 4.0

Verder is het veld waarin je meerdere contacten voor een groepsgesprek invoert, licht gewijzigd. Voorheen stond hier na het toevoegen van één contact de vraag of je nog iemand wilt toevoegen. Ook is er nu een overflowmenu wanneer je lang op een bericht tikt met twee opties: verwijderen (‘Delete’) en markeren als ongelezen (‘Notify’).

google hangouts 4.0

Bij gesprekken waarbij je notificaties hebt gedempt, heeft de grote rode balk plaatsgemaakt voor een kleinere melding (zie hierboven) om je op de hoogte te stellen. Daardoor ziet Hangouts 4.0 er een stuk opgeruimder uit.  Er zijn nog een aantal andere wijzigingen die Hangouts 4.0 introduceert, waaronder de mogelijkheid om ook op mobiel een status in te stellen die zichtbaar is voor je contacten.

google hangouts

Chatgesprekken zijn iets duidelijker dankzij het gebruik van de kleur wit  voor inkomende berichten en grijs  voor uitgaande berichten. Bovendien zijn de gesprekswolkjes iets ronder gemaakt. Met nieuwe knoppen onder het tekstveld kun je snel emoticons, foto’s, stickers en je locatie delen. Gebruik je Hangouts ook om te sms’en, dan is het dankzij een nieuwe dropdown gemakkelijker om tussen berichtopties te schakelen.

Voor tablets lijkt Hangouts nog niet helemaal geoptimaliseerd. De app kan het beeld niet in tweeën delen om bijvoorbeeld contacten én gesprekken te tonen.  Google Hangouts 4.0 brengt wel ondersteuning voor Android Wear, zodat je met je smartwatch kunt chatten en getekende emoticons kunt verzenden.

Google Hangouts 4.0 downloaden

Vanaf nu kun je  Google Hangouts 4.0 downloaden, maar omdat de update gefaseerd wordt uitgerold, kan het even duren voordat de laatste versie voor jou beschikbaar is. Via ‘Google Play > Mijn apps’ kun je controleren of kunt bijwerken naar de laatste versie. Geen zin om te wachten, download dan hier het losse apk-bestand.

Download Hangouts in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu