Google schrapt Hangouts voor sms-berichten: dit zijn je alternatieven

Thomas Haenen
23 mei 2017, 8:33
2 min leestijd
Google schrapt Hangouts voor sms-berichten: dit zijn je alternatieven

Vanaf vandaag kun je Google Hangouts niet meer gebruiken om sms-berichten te versturen of ontvangen. Gelukkig zijn er op Android genoeg goede alternatieven.

Lees verder na de advertentie.

Google Hangouts-alternatieven

Google heeft al jaren een veelvoud aan berichten-apps, die allemaal hun sterke en zwakke punten hebben. Zo richt Duo zich op videogesprekken, terwijl Allo de slimme Assistant biedt. Hangouts is één van Googles oudste berichtendiensten. De app onderscheidde zich de laatste jaren vooral door de sms-ondersteuning. Je kon met de app niet alleen berichten naar andere Google-accounts sturen, maar ook via sms naar andere telefoonnummers.

Ruim een jaar geleden maakte Google bekend deze functionaliteit uit de app te schrappen. Vandaag komt het bedrijf die belofte na. Een update, die nu beschikbaar is in de Play Store, verwijdert de sms-ondersteuning. Google heeft geen toelichting gegeven over waarom de functie geschrapt is. Vermoedelijk heeft het er deels mee te maken dat er voor Android al een groot aantal andere apps zijn die je sms-berichten laten versturen en ontvangen. We hebben daarom de beste Google Hangouts-alternatieven voor je verzameld.

1. Android Berichten

Google Berichten

Hangouts was niet de enige sms-app die Google aanbood. Het bedrijf heeft natuurlijk ook nog Android Berichten, dat voorgeïnstalleerd staat op veel smartphones.

Het is een simpele app met weinig fratsen, die puur en alleen gebouwd is om mms- en sms-berichten mee te versturen en ontvangen. Er is een zoekoptie en makkelijke deelfunctie, maar meer hoef je niet te verwachten.

Download Android Berichten in Google Play (gratis)

2. Facebook Messenger

Niet alleen Google, maar ook Facebook leek het een goed idee om chat-apps met sms te combineren. Facebook Messenger beschikt inmiddels al een aantal jaren over de optie om sms-berichten te versturen en ontvangen.

Het grote voordeel is dat sms-berichten met je chatgesprekken gecombineerd kunnen worden, zodat alles lekker overzichtelijk is. Bovendien biedt Messenger een groot aantal extra functies, van chatbots tot veel opties voor multimedia.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

3. Signal

Breng je liever niet al je data onder bij Facebook, dan is er Signal. Deze berichtendienst draait om privacy, met versleutelde en automatisch verdwijnende berichten.

Je kunt tegenwoordig zelfs audio- en videogesprekken voeren via end-to-end-encryptie. Signal is gratis en biedt ook de mogelijkheid om sms-berichten te versturen en ontvangen.

Download Signal in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu